Badstueovn test: De 12 beste badstueovnene (mai 2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av anmeldelser fra brukerne våres. Hurtiglenker til butikker er i flere tilfeller annonselenker. Dette fordi at vi kan tjene penger på trafikk vi sender til nettbutikkene. Her kan du leser mer om oss og hvordan nettsiden bruker annonser. Du er også alltid velkommen til å kontakte oss dersom du ønsker å komme med en tilbakemelding.

Forbrukeren har vurdert og testet 18 badstueovner. På denne siden presenterer vi de 12 beste badstueovnene. Disse er omtalt som best i test i sin kategori, basert på 2 omtaler fra brukere. Finn beste badstueovn per mai 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste badstueovn

Vi holder oversikt over norske nettbutikker og overvåker til en hver tid de ulike produktene som finnes. Hver gang vi oppdager et nytt produkt legges dette til nettsiden. Deretter lar vi deg og andre forbrukere dele omtaler og rangere produktet. Listen du finner nedenfor består av 18 badstueovner og er rangert etter vurderinger og rangeringer fra brukerne. Slik oppnår vi størst grad av uavhengighet og objektivitet når vi kårer beste badstueovn i nåtid.

Skal du kjøpe badstueovn på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Gardenstore.

Harvia M3 er en høykvalitets vedfyrt badstueovn som tilbyr avslapning og tradisjonelle saunastunder. Det er et perfekt tillegg til hjemmet og livsstilen din, med et stilig klassisk design som fanger blikket. Harvia M3 er enkel å installere, har god plass til vedkubber, og er laget av slitesterke materialer.

Se beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

Harvia Legend vedfyrte badstuovner gir deg den ultimate badstueopplevelsen. Det sorte stålstativet inneholder mye stein, og når de varmes opp får du et herlig badstuebad selv ved lavere temperaturer. Det store antallet steiner garanterer god varmefordeling og ovnen holder seg varm i timevis. Legende er utstyrt med en stor skorstein, som gjør at den kan brukes i rom uten skorstein eller i rom der

Se beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

Harvia Cilindro er den ultimate badstuovnen. Den er utstyrt med et digitalt kontrollpanel, slik at du kan regulere temperaturen nøyaktig. Ovnen er også sprutsikker, slik at du aldri trenger å bekymre deg for vannsøl på kontrollpanelet. Med denne ovnen kan du enkelt passe den inn i planløsningen din og få en stilig badstuopplevelse!

Se beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

Harvias KIP er en tradisjonell peisovn som er enkel å installere og tilbyr et alternativ av høy kvalitet til lav pris. KIP-en kan monteres på veggen med kontrollpanelet på enten venstre eller høyre side.

Se beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

Harvia Top Steel er den tradisjonelle veggmonterte badstueovnen som finnene foretrekker og hvor pris møter kvalitet på en måte som varmer opp badstuebadet. Top Steel med sin enkle design er vel verdt sin status som favoritt i utallige badstuer i landet. Med en maksimal effekt på 11 kW kan denne varmeovnen varme opp til 150 m2 badstueplass.

Se beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

Harvia Sauna Stove er et søyleaggregat med kontrollpanel. Pølseenhetene er utstyrt med et separat kontrollpanel, noe som betyr at tilslagene er ideelle for bygging i badsturom med lavt budsjett. Ovnen er laget av slitesterkt stål og kan enkelt demonteres for rengjøring. Den har også et automatisk brannsikringssystem. ""}

Se beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

Harvia Vega er en moderne, stilig og brukervennlig finsk badstue. Den er laget av rustfritt stål og har et kontrollpanel øverst på siden av enheten. Den er perfekt for de som ønsker å nyte en avslappende badstueopplevelse uten problemer.

Se beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

Harvia Sauna stove er en finsk komfyr som har eksistert i over 50 år. Det er en av de mest populære og pålitelige badstuovnene i verden. Cilindro Pillar PC90 er en favoritt blant kunder fordi den gir en flott balanse mellom myke og fuktige badstuer med mulighet for kraftige bad.

Se beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

Harvias Kivi badstuovn er en elegant, kraftig og tradisjonell måte å nyte en badstue på. Ovnen sin unike design lar deg kontrollere badets temperatur fra myk til sterk, og gir deg den perfekte badeopplevelsen.

Se beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

Slik velger du riktig badstueovn

Det finnes mange ulike badstueovner å velge mellom, og det kan være lurt å vurdere følgende faktorer når du skal velge den rette ovnen for deg:

  1. Størrelse: Det er viktig å velge en ovn som passer til størrelsen på badstuen din. En ovn med for lite effekt vil ikke kunne varme opp badstuen tilstrekkelig, mens en ovn med for mye effekt vil være unødvendig og kostbar å bruke.
  2. Type ovn: Det finnes ulike typer badstueovner å velge mellom, inkludert elektriske ovner, vedovner og gassovner. Elektriske ovner er enkle å installere og bruke, men de kan være kostbare å bruke over tid. Vedovner gir en autentisk badstueopplevelse, men de krever at du fyller på ved og rengjør ovnen jevnlig. Gassovner er enkle å bruke, men de krever at du har tilgang til gass tilkobling.
  3. Effekt: Det er viktig å velge en ovn med riktig effekt for å kunne varme opp badstuen tilstrekkelig. Jo større badstuen er, desto høyere effekt bør ovnen ha.
  4. Pris: Det er viktig å vurdere hva du vil bruke på en badstueovn og velge en ovn som passer til ditt budsjett.
  5. Vedlikehold: Det er viktig å velge en ovn som er enkel å vedlikeholde og rengjøre. Dette kan bidra til å øke levetiden til ovnen og hindre at den blir ødelagt.

Det kan også være lurt å lese anmeldelser og sammenligne ulike ovner for å få en idé om hva som fungerer best for andre som har kjøpt en badstueovn. Dette kan hjelpe deg å få en bedre forståelse av hva som passer best for dine behov og ønsker.

Ofte stilte spørsmål om badstueovner

En badstu bør være mellom 50 og 60 grader Celsius for å være behagelig å sitte i. Det er imidlertid viktig å huske at hver person har sine egne preferanser når det gjelder temperaturen i en badstu, så det kan være lurt å starte med en lavere temperatur og øke den gradvis for å se hva som passer best for deg. Det anbefales også å ha et termometer i badstuen for å holde oversikt over temperaturen.

Det finnes mange ulike typer stein som kan brukes i en badstuovn, men de mest populære valgene er typisk granitt, basalt og marmor. Disse steinene er kjent for å tåle høye temperaturer og kan holde på varmen i lang tid, noe som gjør dem til gode valg for en badstuovn.

Granitt er en hard og tøff stein som er kjent for sin motstandsdyktighet mot skader og slitasje. Det er også en stein som har en høy varmeoverføringsevne, noe som betyr at den kan holde på varmen i lang tid.

Basalt er en vulkansk stein som også tåler høye temperaturer og har en høy varmeoverføringsevne. Det er en hard og tøff stein som er motstandsdyktig mot skader, slitasje og korrosjon.

Marmor er en mer kostbar stein som ofte brukes i luksuriøse badstuer. Det er en myk stein som kan skades lettere enn granitt og basalt, men det er også en stein som har en høy varmeoverføringsevne og kan holde på varmen i lang tid.

Tiden det tar å varme opp en badstu avhenger av flere faktorer, inkludert størrelsen på badstuen, type badstuovn du bruker og temperaturen utenfor. Generelt sett kan det ta fra en halv time til flere timer å varme opp en badstu, avhengig av disse faktorene.

Ja, en badstue kan regnes som et våtrom, siden den generelt sett har høy luftfuktighet og det ofte blir satt på vann i badstuen. En badstue er også et sted der det brukes vann for å rengjøre kroppen, for eksempel ved å skylle seg med vann etter å ha sittet i badstuen.

Våtrom er rom i huset som er utsatt for fuktighet og vann, som for eksempel baderom, dusjrom og vaskerom. Det er viktig å huske på at våtrom krever spesielle hensyn når det gjelder materialvalg, bygging og ventilasjon for å unngå skader og fuktskader på huset.

Det anbefales derfor å installere et godt ventilasjonssystem i en badstue for å holde luftfuktigheten på et behagelig nivå og hindre fuktskader. Det kan også være lurt å velge materialer som tåler fuktighet og vann, som for eksempel keramiske fliser, når du bygger eller renoverer en badstue.

Vil du vurdere artikkelen?

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 3

Vær førstemann!

Vi blir glad for dine tilbakemeldinger

Kommenter

Gardenradar
Logo