Pergola test: De 5 beste pergolaene (juli 2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av anmeldelser fra brukerne våres. Hurtiglenker til butikker er i flere tilfeller annonselenker. Dette fordi at vi kan tjene penger på trafikk vi sender til nettbutikkene. Her kan du leser mer om oss og hvordan nettsiden bruker annonser. Du er også alltid velkommen til å kontakte oss dersom du ønsker å komme med en tilbakemelding.

Forbrukeren har vurdert og testet 0 pergolaer. På denne siden presenterer vi de 5 beste pergolaene. Disse er omtalt som best i test i sin kategori, basert på 0 omtaler fra brukere. Finn beste pergola per juli 2024 i følge forbrukeren.

# Produkt

Slik kårer vi beste pergola

Vi holder oversikt over norske nettbutikker og overvåker til en hver tid de ulike produktene som finnes. Hver gang vi oppdager et nytt produkt legges dette til nettsiden. Deretter lar vi deg og andre forbrukere dele omtaler og rangere produktet. Listen du finner nedenfor består av 0 pergolaer og er rangert etter vurderinger og rangeringer fra brukerne. Slik oppnår vi størst grad av uavhengighet og objektivitet når vi kårer beste pergola i nåtid.

Skal du kjøpe pergola på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Grønt Fokus.

Slik velger du riktig pergola

Det finnes mange faktorer å vurdere når du velger en pergola. Her er noen tips du kan følge:

Formål

Bestem formålet med pergolaen. Skal den brukes som uteplass, som solbeskyttelse, eller bare som dekorasjon? Dette vil hjelpe deg å bestemme størrelsen og plasseringen på pergolaen.

Materiale

Vurdér materialer. Pergolaer kan lages av tre, metall eller plast. Tre pergolaer gir en mer naturlig følelse, men krever mer vedlikehold. Metalleg pergolaer er mer holdbare, men kan være dyrere. Plast pergolaer er billige og enkle å vedlikeholde, men de kan se mindre eksklusive ut.

Plassering

Tenk på plassering. Plasseringen av pergolaen er viktig for å sikre at den får nok sol og beskyttelse mot vær. Du bør også sørge for at den ikke hindrer utsikten eller går i veien for andre ting i hagen.

Størrelse

Vurder størrelsen. Sørg for at pergolaen er stor nok til å dekke det området du ønsker, men ikke så stor at den blir dominerende i hagen.

Budsjett

Sett et budsjett. Pergolaer kan variere mye i pris, så sørg for å ha et budsjett på forhånd for å unngå overforbruk.

Fordeler og ulemper med ulike materialer til pergola

MaterialeFordelerUlemper
TreNaturlig utseendeKrever vedlikehold og maling
MetallHoldbar, stilrenDyr, kan bli kald om vinteren
PlastBillig, enkel å vedlikeholdeKan se mindre eksklusiv ut

Ofte stilte spørsmål om pergola

Prisen på å bygge en pergola i Norge vil avhenge av mange faktorer, som materialer, størrelse og kompleksitet. En enkel pergola laget av tre kan koste mellom 10 000 og 20 000 kroner, mens en mer omfattende pergola laget av metall eller med et tak kan koste opptil 100 000 kroner eller mer. Det kan også være lurt å ta med i beregningen eventuelle byggekostnader, som for eksempel leie av maskiner eller arbeidskraft.

Pergolaer er et byggverk som består av stolper og rekkverk, og som gir skygge og beskyttelse mot solen. De kan være lave eller høye, og kan være dekket med planter eller ha et tak. Pergolaer kan også være dekorative, og kan bidra til å skape en følelse av rom og struktur i en hage eller et uteområde. De kan også være et sted å hvile og slappe av i skyggen. Pergolaer kan brukes på ulike måter, for eksempel som uteplass, solbeskyttelse eller dekorasjon.

Høyden på en pergola avhenger av hva den skal brukes til og hva som passer best for din hage eller ditt uteområde. En pergola kan være så høy som du ønsker, men det er lurt å vurdere hva som passer best i forhold til omgivelsene og hva som gir mest skygge og beskyttelse. En pergola som skal brukes som uteplass bør være høy nok til at du kan stå oppreist under den, mens en pergola som skal brukes som solbeskyttelse kan være lavere. Det er også viktig å sørge for at pergolaen ikke blir for høy og dominerende i hagen. Det kan være lurt å sjekke med lokale byggeregler og bestemmelser før du begynner å bygge en pergola.

Vanligvis er det ingen søknadsplikt for mindre byggverk som pergolaer så lenge de ikke overstiger 2,5 meter i høyde og 5 kvadratmeter i areal. Dette gjelder så lenge byggverket ikke plasseres nærmere enn 1 meter fra tomtegrense, og så lenge det ikke er plassert på en eiendom som ligger i et reguleringsplanområde eller på en eiendom som har spesielle bestemmelser i kommuneplanen.

Hvis pergolaen du ønsker å bygge er større enn dette, eller hvis den skal plasseres nærmere enn 1 meter fra tomtegrense eller på en eiendom som ligger i et reguleringsplanområde, kan det være nødvendig å søke om tillatelse før du begynner å bygge.

Det avhenger av materialene pergolaen er laget av og hvordan den er konstruert. En pergola laget av tre kan tåle å stå ute om vinteren så lenge den er godt vedlikeholdt og beskyttet mot vær og vind. Dette kan for eksempel innebære å male treverket med værbestandig maling, eller å dekke til pergolaen med presenning eller plast.

En pergola laget av metall eller plast kan også tåle å stå ute om vinteren, men det kan være lurt å sørge for at den er godt festet til bakken og ikke vipper for mye i vinden. Det kan også være lurt å fjerne eventuelle planter eller annet som kan skade pergolaen når det blåser kaldt og vått.

Uansett materiale er det viktig å sørge for at pergolaen er godt vedlikeholdt, slik at den holder seg i god form og tåler å stå ute om vinteren.

Vil du vurdere artikkelen?

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 3 / 5. Antall vurderinger: 2

Vær førstemann!

Vi blir glad for dine tilbakemeldinger

Kommenter

Gardenradar
Logo