Lamellgardin: Test viser de 7 beste lamellgardinene (juli 2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av anmeldelser fra brukerne våres. Hurtiglenker til butikker er i flere tilfeller annonselenker. Dette fordi at vi kan tjene penger på trafikk vi sender til nettbutikkene. Her kan du leser mer om oss og hvordan nettsiden bruker annonser. Du er også alltid velkommen til å kontakte oss dersom du ønsker å komme med en tilbakemelding.

Forbrukeren har vurdert og testet 5 lamellgardiner. På denne siden presenterer vi de 7 beste lamellgardinene. Disse er omtalt som best i test i sin kategori, basert på 0 omtaler fra brukere. Finn beste lamellgardin: per juli 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste lamellgardin:

Vi holder oversikt over norske nettbutikker og overvåker til en hver tid de ulike produktene som finnes. Hver gang vi oppdager et nytt produkt legges dette til nettsiden. Deretter lar vi deg og andre forbrukere dele omtaler og rangere produktet. Listen du finner nedenfor består av 5 lamellgardiner og er rangert etter vurderinger og rangeringer fra brukerne. Slik oppnår vi størst grad av uavhengighet og objektivitet når vi kårer beste lamellgardin: i nåtid.

Skal du kjøpe lamellgardiner på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Grønt Fokus.

Lux Linnes lamellgardiner er laget av et lysblokkerende materiale som vil få hjemmet ditt til å føles mer som et privat fristed. De er perfekte for soverom, bad og mer. Lamellene er plassert med jevne mellomrom for å tillate synlighet, men ikke for mye. Disse persienner vil holde solen ute og privatlivet ditt inne.

Se beste pris
Dagens beste pris: grontfokus.no

Slik velger du riktige lamellgardiner

Det finnes mange ting å vurdere når du skal velge lamellgardiner, her er noen ting du bør tenke på:

Størrelse

Mål vinduet og sørg for at du velger lamellgardiner som passer i størrelse. Du bør også vurdere om du vil ha gardinene hengende innenfor eller utenfor vinduskarmen.

Materiale

Lamellgardiner finnes i ulike materialer, som plast, tre og aluminium. Velg et materiale som passer best med stilen på rommet og dine personlige preferanser.

Farge

Velg en farge som passer med fargene i rommet og som gir ønsket lysinnslipp. Du kan også vurdere å velge en farge som gir god varme- og lysrefleksjon.

Mønster

Lamellgardiner finnes i ulike mønstre, fra enkle og stilrene til mer detaljerte og fargerike.

Fordeler og ulemper med lamellgardiner

FordelerUlemper
Finnes i ulike materialer, farger og mønstreKan være dyrt å installere
Gir mulighet for å justere lysinnslippet i rommetKan være vanskelig å rengjøre
Gir god varme- og lysrefleksjonKan være upraktisk å åpne og lukke hvis du har høyt plassert vinduer
Kan bidra til å holde varmen innendørs om vinteren og reflektere solen om sommerenKan være lite estetisk tiltalende hvis de ikke passer med stilen på rommet
Kan være enkle å installere selvKan være lite energieffektive hvis de ikke brukes riktig

Spørsmål og svar om lamellgardiner

Antall lameller per meter kan variere avhengig av størrelsen på lamellene og bredden på gardinen. Som en grov indikasjon kan du forvente at en lamellgardin har mellom 12 og 25 lameller per meter, avhengig av størrelsen på lamellene.

Det er viktig å huske på at antall lameller per meter kan påvirke både utseendet og funksjonaliteten til gardinen. Færre lameller per meter kan gi et mer luftig og lysinnslipp, mens flere lameller per meter kan gi mer privatsfære og bedre lyskontroll.

Prisen på lamellgardiner kan variere avhengig av en rekke faktorer, som størrelsen på vinduet, materialet, fargen og mønsteret. Du kan noen tusenlapper for en lamellgardin, avhengig av disse faktorene.

Det kan være lurt å sammenligne priser hos ulike produsenter og butikker for å finne den beste prisen.

Lamellgardiner består av en rekke lameller, som er smale striper av materiale som henger ned fra en stang. Lamellgardiner kan være manuelt drevet, med en snor eller en veggbryter, eller de kan være elektrisk drevet med en fjernkontroll eller en veggbryter.

Når du ønsker å justere lysinnslippet eller privatsfæren i rommet, kan du åpne og lukke lamellene ved å dra i snoren eller trykke på fjernkontrollen. Du kan også justere vinkelen på lamellene slik at de ligger mer horisontalt eller vertikalt, avhengig av dine behov.

Lamellgardiner gir mulighet for å justere lysinnslippet i rommet og gir god lyskontroll. De kan også bidra til å holde varmen innendørs om vinteren og reflektere solen om sommeren, noe som kan bidra til å redusere energiutgiftene.

Her er en trinnvis guide for hvordan du kan montere lameller i et skråvindu:

 

  1. Mål vinduet ditt og sørg for at du har kjøpt lamellgardiner som passer i størrelse.
  2. Monter stangen for lamellgardinen på vinduet. Dette kan gjøres ved å feste stangen med skruer eller kroker, avhengig av hva som passer best for vinduet ditt.
  3. Fest lamellene på stangen. Dette gjøres vanligvis ved å feste lamellene med skruer eller kroker.
  4. Monter den manuelle drevne mekanismen for lamellgardinen. Dette gjøres vanligvis ved å feste en snor på lamellene og en veggbryter på vinduet.
  5. Juster lamellene slik at de ligger i ønsket vinkel og lysinnslipp. Du kan åpne og lukke lamellene ved å dra i snoren eller ved å trykke på veggbryteren.

Ja, det er mulig å stryke lameller, men det avhenger av materialet lamellene er laget av. Lameller laget av stoff kan enkelt strykes med et strykejern, mens lameller laget av plast eller aluminium kan være mer krevende.

Vil du vurdere artikkelen?

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 3

Vær førstemann!

Vi blir glad for dine tilbakemeldinger

Kommenter

Gardenradar
Logo