Utekjøkken test: De 5 beste alternativene (juli 2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av anmeldelser fra brukerne våres. Hurtiglenker til butikker er i flere tilfeller annonselenker. Dette fordi at vi kan tjene penger på trafikk vi sender til nettbutikkene. Her kan du leser mer om oss og hvordan nettsiden bruker annonser. Du er også alltid velkommen til å kontakte oss dersom du ønsker å komme med en tilbakemelding.

Forbrukeren har vurdert og testet 5 utekjøkken. På denne siden presenterer vi de 5 beste utekjøkken-produktene. Disse er omtalt som best i test i sin kategori, basert på 0 omtaler fra brukere. Finn beste utekjøkken per juli 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste utekjøkken

Vi holder oversikt over norske nettbutikker og overvåker til en hver tid de ulike produktene som finnes. Hver gang vi oppdager et nytt produkt legges dette til nettsiden. Deretter lar vi deg og andre forbrukere dele omtaler og rangere produktet. Listen du finner nedenfor består av 5 utekjøkken og er rangert etter vurderinger og rangeringer fra brukerne. Slik oppnår vi størst grad av uavhengighet og objektivitet når vi kårer beste utekjøkken i nåtid.

Skal du kjøpe utekjøkken på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Grønt Fokus eller Gardenstore.

Du har drømt om denne dagen lenge. Du har endelig funnet det perfekte stedet for utekjøkkenet ditt. Du har grillen, kjøleskapet, og nå er det på tide å tenke på den utendørs kjøkkenvasken. Hillerstorp utekjøkkenvask vil gi deg all den plassen du trenger til matlaging og oppvask. Benkeplaten

Se beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

Collezione Fuori er et luksuriøst utekjøkken med en finish i rustfritt stål og det siste innen matlagingsteknologi. Med sin slanke og moderne design, vil den være et samlingspunkt for ditt utendørs oppholdsrom. Luciano leveres med kjøleskap, skap med skuffer og rotisserie over den infrarøde grillen.

Se beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

Hillerstorp Utekjøkken er et svenskprodusert kjøkken for utebruk. Møblene er laget av slitesterk kjernefuru fra Norrland, og tekstilbeskyttelsen er laget av resirkulerte plastflasker. Kjøkkenet har vask, kran og benkeplate som kan brukes som stekeovn eller som skjærebrett.

Se beste pris
Dagens beste pris: gardenstore.no

Slik velger du riktig utekjøkken

Det finnes mange faktorer å vurdere når du velger et utekjøkken. Her er noen tips du kan følge:

 1. Hva vil du bruke utekjøkkenet til? Skal du ha det for å lage mat ute om sommeren, eller skal det bare være et sted å samle gjester og hygge deg ute? Dette kan hjelpe deg å bestemme hvilken type utekjøkken som passer best for deg.
 2. Tenk gjennom hvor du vil ha utekjøkkenet, og sjekk at det er plass nok til å få det plassert der du vil. Det kan også være lurt å vurdere om du har nok sol eller skygge i området, og om du har nok avstand til eventuelle naboer.
 3. Utekjøkken kan lages av mange ulike materialer, som tre, metall eller betong. Tenk gjennom hva som passer best for deg og hagen din, og vurder fordeler og ulemper ved ulike alternativer.
 4. Sørg for at utekjøkkenet passer til størrelsen på hagen din, og sjekk at du har nok plass til å bruke det som du ønsker. Det kan også være lurt å vurdere om du trenger plass til å lagre utstyr og tilbehør, eller om du vil ha plass til å sitte og spise ute.
 5. Vurder om du bør ha sikkerhetsfunksjoner, som brannslukker eller brannsikring, avhengig av hva som passer best for deg og dine behov.
 6. Utekjøkken kan variere mye i pris, så sørg for å ha et budsjett på forhånd for å unngå overforbruk.

Fordeler og ulemper ved valg av ulike løsninger

TypeFordelerUlemper
GrillEnkel, billigBegrenset plass og funksjonalitet
UtepizzaovnMulighet for å lage ulike retterDyr, krever strøm eller gass
UtepanneEnkel, billig, mulighet for å lage mat på spesielle kokeplaterBegrenset plass og funksjonalitet
UtekjøkkenPlass til å lage mat, mulighet for å lage ulike retterDyrt, krever strøm eller gass

Det er viktig å vurdere dine behov og ønsker når du velger et utekjøkken. Tenk gjennom hva du vil bruke kjøkkenet til, og hva som passer best i omgivelsene og med stilen på hagen din. Det kan også være lurt å vurdere økonomi og vedlikeholdskrav når du velger et utekjøkken.

Spørsmål og svar om utekjøkken

Det finnes mange ulike benkeplater du kan velge mellom for et utekjøkken, og valget avhenger av dine ønsker og behov. Her er noen alternativer du kan vurdere:

 1. Trebenkeplater kan gi et naturlig utseende og en varm følelse til utekjøkkenet, men de krever regelmessig vedlikehold og kan være mer utsatt for skader og råte.
 2. Steinbenkeplater, som granitt eller kvarts, er holdbare og krever lite vedlikehold, men de kan være dyre.
 3. Laminatbenkeplater kan være en billigere løsning, men de er ikke like holdbare som stein eller tre og kan være mer utsatt for skader.
 4. Rustfritt stål. Rustfritt stålbenkeplater er holdbare og enkle å vedlikeholde, men de kan være kalde å ta på og kan reflektere lys.
 5. Betongbenkeplater kan være en stilren og tøff løsning for utekjøkkenet, men de kan være tunge og krever mer vedlikehold enn andre materialer.
 6. Kunstig stein. Kunstig stein, som Corian eller Silestone, kan være en holdbar og enkel å vedlikeholde løsning, men de kan være dyrere enn andre materialer.

Det er lurt å vurdere hva som passer best for dine behov og ønsker når du velger benkeplate til utekjøkkenet. Tenk på hva du vil bruke kjøkkenet til, og hva som passer best i omgivelsene og med stilen på hagen din. Det kan også være lurt å samle priser og vurdere ulike alternativer før du bestemmer deg.

Det finnes flere måter du kan få vann til et utekjøkken på. Her er noen alternativer du kan vurdere:

 1. Koble til vannledningen. Dette er den enkleste måten å få vann til utekjøkkenet, men det krever at du har en vannledning i nærheten. Det kan også være lurt å sjekke med vannverket eller en rørlegger om du har tillatelse til å koble til vannledningen.
 2. Bruke en vanntank. Hvis du ikke har tilgang til vannledningen, kan du bruke en vanntank for å lagre vann til utekjøkkenet. Tanken kan fylles på med vann fra hageslangen eller fra en annen kilde.
 3. Bruke en vannpumpe. En vannpumpe kan brukes til å pumpe vann fra en brønn eller en dam til utekjøkkenet. Dette kan være en løsning hvis du har en eiendom med eget vannkilde.

Det kan være lurt å ha sikkerhetsfunksjoner som brannslukker og brannsikring på et utekjøkken. Vurder også om du trenger andre sikkerhetsfunksjoner, som skjerming for solen eller beskyttelse mot vær og vind.

Vil du vurdere artikkelen?

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Vi blir glad for dine tilbakemeldinger

Kommenter

Gardenradar
Logo