Drivhus test: De 12 beste drivhusene (juli 2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av anmeldelser fra brukerne våres. Hurtiglenker til butikker er i flere tilfeller annonselenker. Dette fordi at vi kan tjene penger på trafikk vi sender til nettbutikkene. Her kan du leser mer om oss og hvordan nettsiden bruker annonser. Du er også alltid velkommen til å kontakte oss dersom du ønsker å komme med en tilbakemelding.

Forbrukeren har vurdert og testet 21 drivhus. På denne siden presenterer vi de 12 beste drivhusene. Disse er omtalt som best i test i sin kategori, basert på 0 omtaler fra brukere. Finn beste drivhus per juli 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste drivhus

Vi holder oversikt over norske nettbutikker og overvåker til en hver tid de ulike produktene som finnes. Hver gang vi oppdager et nytt produkt legges dette til nettsiden. Deretter lar vi deg og andre forbrukere dele omtaler og rangere produktet. Listen du finner nedenfor består av 21 drivhus og er rangert etter vurderinger og rangeringer fra brukerne. Slik oppnår vi størst grad av uavhengighet og objektivitet når vi kårer beste drivhus i nåtid.

Skal du kjøpe drivhus på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Gardenstore og Grønt Fokus.

Med Qube drivhus kan du dyrke din egen mat hele året. Qube er et lite vedlikehold, lavenergi og bærekraftig alternativ til tradisjonelle drivhus. Den er laget av aluminium som ikke bare er slitesterk, men også resirkulerbar. Rammen er belagt med sort lakk som beskytter den mot korrosjon og gir den et elegant utseende. Du kan også velge mellom 3 forskjellige størrelser for å passe dine behov!

Se beste pris
Dagens beste pris: grontfokus.no

Detached er et minimalistisk drivhus som vil hjelpe deg å dyrke ferske grønnsaker, urter og krydder på balkongen eller bakgården. Den er designet for alle som ønsker å dyrke mat, men ikke har plass til det. Frittliggende har lav profil og er designet for bruk i små rom. Den er laget av slitesterke materialer som vil vare i årevis.

Se beste pris
Dagens beste pris: grontfokus.no

Oasen Junior er et bærbart, lett og enkelt å montere drivhus. Den er perfekt for hobbygartneren, som ønsker å dyrke sine egne planter hjemme eller på balkongen. Oasen Junior har et UV-bestandig polykarbonattak og aluminiumsramme. Drivhuset er enkelt å montere og kan demonteres og settes sammen igjen uten problemer.

Se beste pris
Dagens beste pris: grontfokus.no

Drivhusbruk Aluminium er den perfekte løsningen for grønnsakshagen din. Det er et slitesterkt, enkelt å montere og kostnadseffektivt drivhus. Panelene er laget av aluminium og har en tykkelse på 0,8 mm. Rammen er laget av galvanisert stål og taket er laget av høykvalitets polykarbonat.

Se beste pris
Dagens beste pris: grontfokus.no

Hvis du leter etter det perfekte stedet å dyrke blomstene, urtene eller grønnsakene dine, så er dette drivhuset for deg. Den er laget av materialer av høy kvalitet og er estetisk tiltalende for øyet. Drivhuset kan installeres på vegg eller tak.

Se beste pris
Dagens beste pris: grontfokus.no

Du kommer aldri til å ønske å gå tilbake til det gamle huset ditt etter at du har smakt på Greenhouse Juliana Grand. Den perfekte blandingen av moderne og tradisjonelle, dette huset venter bare på at du skal komme og sette ditt personlige preg på det. Med en vegg som base er den bare mer komplett enn de fleste andre hus.

Se beste pris
Dagens beste pris: grontfokus.no

Vil du drive med hagearbeid i år? Enten du er profesjonell eller nybegynner, er Greenhouse Oasens Master for deg. Vi har mange størrelser og stiler å velge mellom, så alle plantene dine vil være fornøyde. Du får det beste fra begge verdener med vårt drivhus i viktoriansk stil som også kommer i mørkegrønn eller aluminium.

Se beste pris
Dagens beste pris: grontfokus.no

Slik velger du riktig drivhus

Det finnes mange faktorer å vurdere når du velger et drivhus. Her er noen tips du kan følge:

Formål

Hva vil du bruke drivhuset til? Skal du ha det for å dyrke planter, eller skal det bare være et sted å nyte utsikten og være ute om vinteren? Dette kan hjelpe deg å bestemme hvilken type drivhus som passer best for deg.

Plassering

Vurdér plasseringen. Tenk gjennom hvor du vil ha drivhuset, og sjekk at det er plass nok til å få det plassert der du vil. Det kan også være lurt å vurdere om du har nok sol eller skygge i området, og om du har nok avstand til eventuelle naboer.

Størrelse

Vurder størrelsen. Sørg for at drivhuset passer til størrelsen på hagen din, og sjekk at du har nok plass til å bruke det som du ønsker. Det kan også være lurt å vurdere om du trenger plass til å lagre utstyr og tilbehør, eller om du vil ha plass til å sitte og slappe av.

Materialer

Vurdér materialer. Drivhus kan lages av mange ulike materialer, som plast, glass eller aluminium. Tenk gjennom hva som passer best for deg og hagen din, og vurder fordeler og ulemper ved ulike alternativer. Plastdrivhus er ofte billigere og enklere å vedlikeholde enn glassdrivhus, men de kan ikke være like holdbare. Glassdrivhus gir god lysgjennomslipp, men de kan være dyrere og krever mer vedlikehold. Aluminiumdrivhus er ofte holdbare og enkle å vedlikeholde, men de kan være dyrere enn plastdrivhus.

Vedlikehold

Tenk på vedlikehold. Drivhus krever regelmessig vedlikehold for å holde seg i god form. Vurder hva som passer best for deg når det gjelder vedlikeholdskrav, og tenk på om du har tid og interesse for å gjøre dette selv eller om du vil ha hjelp fra en profesjonell.

Budsjett

Sett et budsjett. Drivhus kan variere mye i pris, så sørg for å ha et budsjett på forhånd for å unngå overforbruk

Fordeler og ulemper med å kjøpe et drivhus

FordelerUlemper
Kan dyrke planter og grønnsaker året rundtKan være dyrt å kjøpe og bygge
Gir mulighet for å dyrke planter og grønnsaker som ellers ikke ville vokse i klimaetKan kreve mye vedlikehold
Kan hjelpe til med å regulere temperaturen og fuktigheten for planter og grønnsakerKan bli for varmt om sommeren hvis det ikke er godt ventilert

Slik finansierer du drivhuset

Et drivhus koster vanligvis et sted mellom 10.000 kr og 25.000 kr. Derfor kan det ofte være et spørsmål om hvordan man kan finansiere kjøpet. Selv om det å investere i et drivhus kan bidra til økt markedsverdi av eiendommen den står på vil vi i Gardenradar alltid anbefale at man bruker kjøper drivhus ved hjelp av oppsparte midler. Dersom man likevel ønsker å låne penger til drivhuset har du følgende muligheter:

 1. Bruke Grønt fokus sin delbetalingsløsning.
 2. Ta opp et forbrukslån eller oppussingslån.

Dersom du velger å ta lån til formålet anbefaler vi å se til Finansduden.no. Der kan du se hvilken bank som tilbyr beste rente til en hver tid.

Spørsmål og svar om drivhus

I Norge kan du dyrke en rekke ulike planter i et drivhus, avhengig av årstiden og klimaet. Her er noen forslag til hva du kan dyrke:

 • Grønnsaker: Tomater, paprika, agurk, squash, chili, salat, spinat, rucola og andre grønnsaker kan dyrkes i et drivhus i Norge. Det kan være lurt å velge planter som tåler litt kjøligere temperaturer, slik som paprika og chili, hvis du har et drivhus med lavere temperatur.
 • Blomster: Du kan dyrke ulike blomster i et drivhus, som pelargoner, orkideer, fuchsiaer og krysantemum. Det kan være lurt å velge planter som tåler litt kjøligere temperaturer, slik som pelargoner, hvis du har et drivhus med lavere temperatur.
 • Frukt: Du kan dyrke ulike frukter i et drivhus, som jordbær, bringebær, solbær og kiwi. Det kan være lurt å velge planter som tåler litt kjøligere temperaturer, slik som jordbær, hvis du har et drivhus med lavere temperatur.

Husk at det kan være lurt å velge planter som passer til klimaet i området du bor i, og å tenke på vedlikeholdskrav og plassbehov når du velger hva du skal dyrke i drivhuset.

Orangerier og drivhus har noen likheter, men det finnes også noen forskjeller mellom de to:

 • Bruksområde: Orangerier ble opprinnelig bygget for å dyrke appelsiner og andre tropiske frukter, mens drivhus ble bygget for å dyrke ulike planter og frukter. I dag brukes orangerier ofte som et sted å nyte utsikten og være ute om vinteren, mens drivhus brukes til å dyrke planter og frukter.
 • Størrelse: Orangerier er ofte større enn drivhus, og de har ofte et mer imponerende utseende. Drivhus er ofte mindre og mer enkle i designet.
 • Materialer: Orangerier kan være laget av ulike materialer, som glass, tre eller aluminium, mens drivhus ofte lages av plast eller glass.
 • Pris:Orangerier kan være dyrere enn drivhus, avhengig av størrelse og materialer.

Generelt sett er orangerier større og mer imponerende enn drivhus, og de brukes ofte som et sted å nyte utsikten og være ute om vinteren. Drivhus brukes derimot hovedsakelig til å dyrke planter og frukter.

Som en tommelfingerregel kan man si at det kan koste fra noen tusen kroner og opp mot flere  titusener å bygge et drivhus.

Det er vanskelig å gi en nøyaktig pris på hva det vil koste å bygge et drivhus i Norge, da det avhenger av en rekke faktorer, som størrelsen på drivhuset, materialene som brukes, om det skal være koblet til strømnettet eller om det skal være selvforsynt med energi, og hvor avansert det skal være.

Det er viktig at drivhuset ditt har godt med solskinn, da dette er viktig for veksten til planter og grønnsaker. Det er imidlertid også viktig å sørge for at drivhuset ikke blir for varmt, spesielt om sommeren. Derfor kan det være lurt å sørge for at det finnes muligheter for å regulere temperaturen og luftfuktigheten inne i drivhuset, for eksempel ved å ha en god luftventilasjon eller ved å bruke solskjerming. Det kan også være lurt å plassere drivhuset slik at det får solskinn på morgen- og formiddagsstundene, men ikke full sol hele dagen.

I Norge gjelder følgende regler for bygging av drivhus:

 • Dersom drivhuset skal være høyere enn 2,5 meter og har et bruksareal på mer enn 6 m², må det søkes om tillatelse hos kommunen før byggingen kan starte.
 • Dersom drivhuset skal være høyere enn 2,5 meter, men har et bruksareal på inntil 6 m², er det ikke søknadspliktig, men det må meldes til kommunen.
 • Dersom drivhuset ikke skal være høyere enn 2,5 meter, er det ikke søknadspliktig og det trenger heller ikke meldes til kommunen.

Vil du vurdere artikkelen?

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Vi blir glad for dine tilbakemeldinger

Kommenter

Gardenradar
Logo