Fuktmåler test: De 12 beste fuktmålerne (juli 2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av anmeldelser fra brukerne våres. Hurtiglenker til butikker er i flere tilfeller annonselenker. Dette fordi at vi kan tjene penger på trafikk vi sender til nettbutikkene. Her kan du leser mer om oss og hvordan nettsiden bruker annonser. Du er også alltid velkommen til å kontakte oss dersom du ønsker å komme med en tilbakemelding.

Forbrukeren har vurdert og testet 10 fuktmålere. På denne siden presenterer vi de 12 beste fuktmålerne. Disse er omtalt som best i test i sin kategori, basert på 0 omtaler fra brukere. Finn beste fuktmåler per juli 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste fuktmåler

Vi holder oversikt over norske nettbutikker og overvåker til en hver tid de ulike produktene som finnes. Hver gang vi oppdager et nytt produkt legges dette til nettsiden. Deretter lar vi deg og andre forbrukere dele omtaler og rangere produktet. Listen du finner nedenfor består av 10 fuktmålere og er rangert etter vurderinger og rangeringer fra brukerne. Slik oppnår vi størst grad av uavhengighet og objektivitet når vi kårer beste fuktmåler i nåtid.

Skal du kjøpe fuktmåler på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Staypro.

Med denne piggerfinneren trenger du aldri å bekymre deg for å bore i en pigger igjen. Den er enkel å bruke og nøyaktig, med en rekke fuktighetsavlesninger fra 0,2 % til 2,0 %. Stanley 0-77-030 har også en nøyaktighet på +/- 1/8" ved 1", og den er perfekt for å finne stendere i mur- eller betongvegger.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Elma DT-128M Fuktighetsmåler er et profesjonelt verktøy for ikke-destruktiv måling av fuktighet i byggematerialer. Den er designet for å måle fuktinnholdet i vegger, tak, gulv og andre byggematerialer. Elma DT-128M er utstyrt med justerbar alarmgrense, automatisk kalibrering, min/maks, automatisk avstenging og har et stort LCD-display.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Extech MO230 fuktighetsmåler er et must for enhver huseier eller entreprenør. Med sin store LCD-skjerm og analoge søylediagram er det enkelt å lese fuktighet, lufttemperatur og relativ fuktighet. Den har en høy nøyaktighet på +/-2 % på alle tre avlesningene og kan måle tre, papir, veggplater, stein, papp, gips, betong og mer!

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Protimeter Digital Mini er en kompakt og enkel fuktighetsmåler med display. Den gir en måleverdi så snart du setter målespissene inn i materialet. Med sin intuitive betjening er den enkel å bruke for alle. Protimeter Digital Mini er godt egnet for bruk innen konstruksjon, taktekking, trebearbeiding, maling og mye mer.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Protimeter Mini er en kompakt, enkel og pålitelig fuktmåler. Den gir deg en måleverdi så snart du setter målespissene inn i materialet. Den er perfekt for en rekke bruksområder, inkludert konstruksjon, oppussing og landbruk.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Text 606-1 er en enkel og rask måte å oppdage fuktighet i byggematerialene dine. Den er utstyrt med en selvtestfunksjon og en Hold-funksjon for enkel lesing. Måleren er nøyaktig og har karakteristiske kurver for både tre og andre byggematerialer.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Hvordan velge fuktmåler?

Det finnes mange forskjellige typer fuktmålere å velge mellom, og det er viktig å velge en som passer til dine behov. Her er noen ting du bør vurdere når du velger en fuktmåler:

Bruksområde

Hva skal du bruke fuktmåleren til? Skal du måle fuktigheten i tre, betong, mur eller noe annet materiale? Det finnes fuktmålere med spesialiserte sensorer for ulike materialer.

Måleområde

Hvilken fuktighetsprosent skal du måle? Det finnes fuktmålere med forskjellige måleområder å velge mellom.

Nøyaktighet

Hvor nøyaktig måling trenger du? Det finnes fuktmålere med forskjellig nøyaktighet å velge mellom.

Brukervennlighet

Hva slags display og funksjoner ønsker du at fuktmåleren skal ha? Det finnes fuktmålere med forskjellige display og funksjoner å velge mellom.

Pris

Fuktmålere varierer også i pris. Tenk gjennom hvor mye du vil og kan bruke, og velg en fuktmåler som passer til ditt budsjett.

Spørsmål og svar om fuktmålere

Det finnes en rekke måter å måle fuktigheten i et hus på. En enkel måte å gjøre det på er å bruke et hygrometer, som er en enhet som måler luftfuktigheten. Du kan også bruke fuktmålere som er spesielt designet for å måle fuktighet i vegger og tak. Disse enhetene gir en prosentvis måling av fuktigheten i materialet de er satt inn i. Det er også mulig å utføre en fuktighetstest på huset ditt ved å samle prøver av materialer som tre og papir og veie dem før og etter at de har blitt eksponert for luft i en viss periode. Ved å sammenligne vekten av prøvene før og etter eksponering kan du beregne fuktighetsinnholdet.

Når det gjelder treverk, er det vanligvis anbefalt å holde fuktigheten på et nivå på mellom 10% og 20%. Hvis fuktigheten i treverket ditt er høyere enn dette, kan det være tegn på at det er fuktighetsskader i huset ditt. Det kan også være tegn på at det er en lekkasje eller at ventilasjonen i huset ditt ikke fungerer optimalt. Det er viktig å holde fuktigheten i treverket på et akseptabelt nivå for å unngå skader på treverket og for å sikre at huset ditt er sikkert og komfortabelt å bo i.

Det finnes en rekke måter å måle fuktigheten i veggene dine på. En av de enkleste måtene er å bruke en fuktmåler, som er en enhet som kan måle fuktigheten i veggmaterialet. Det finnes ulike typer fuktmålere, inkludert pinnefuktmålere, laserskannerfuktmålere og elektroniske fuktmålere. Pinnefuktmålere inneholder en liten pinne som settes inn i veggen, og fuktighetsinnholdet i veggen kan deretter leses av på en skala på måleren. Laserskannerfuktmålere og elektroniske fuktmålere fungerer på samme måte, men bruker laser- eller elektroniske sensorer i stedet for en pinne.

Det er viktig å holde fuktigheten innendørs på et akseptabelt nivå for å sikre at huset ditt er sikkert og komfortabelt å bo i. En luftfuktighet på mellom 30% og 50% anses som et godt mål å strebe etter. Hvis luftfuktigheten er for høy, kan det føre til at du føler deg ubehagelig og klam, og det kan også øke risikoen for at det dannes sopp og mugg i huset ditt. Hvis luftfuktigheten derimot er for lav, kan det føre til at luften føles tørr og at det blir lettere for støv og allergener å sirkulere.

r viktig å huske på at luftfuktigheten kan variere gjennom året, så det kan være lurt å justere luftfuktigheten innendørs for å sikre at den holder seg på et akseptabelt nivå. Det finnes ulike måter å justere luftfuktigheten innendørs på, inkludert å bruke luftfukter eller å åpne vinduer for å la luften sirkulere.

Vil du vurdere artikkelen?

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Vi blir glad for dine tilbakemeldinger

Kommenter

Gardenradar
Logo