Hørselsvern test: De 12 beste Hørselsvernene (juli 2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av anmeldelser fra brukerne våres. Hurtiglenker til butikker er i flere tilfeller annonselenker. Dette fordi at vi kan tjene penger på trafikk vi sender til nettbutikkene. Her kan du leser mer om oss og hvordan nettsiden bruker annonser. Du er også alltid velkommen til å kontakte oss dersom du ønsker å komme med en tilbakemelding.

Forbrukeren har vurdert og testet 81 hørselsvern. På denne siden presenterer vi de 12 beste hørselsvernene. Disse er omtalt som best i test i sin kategori, basert på 0 omtaler fra brukere. Finn beste hørselsvern per juli 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste hørselsvern

Vi holder oversikt over norske nettbutikker og overvåker til en hver tid de ulike produktene som finnes. Hver gang vi oppdager et nytt produkt legges dette til nettsiden. Deretter lar vi deg og andre forbrukere dele omtaler og rangere produktet. Listen du finner nedenfor består av 81 hørselsvern og er rangert etter vurderinger og rangeringer fra brukerne. Slik oppnår vi størst grad av uavhengighet og objektivitet når vi kårer beste hørselsvern i nåtid.

Skal du kjøpe hørselvern på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Staypro.

3M Peltor X-serien er det mest komfortable hørselsvernet på markedet. X-serien har en patentert trelagsdesign som kombinerer utmerket beskyttelse med førsteklasses komfort. Med tre ulike fargekoder er det enkelt å velge riktig produkt ut fra de dempende egenskapene du trenger.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Hellberg Synergy er den perfekte partneren for alle dine utendørseventyr. Hold kontakten med vennene dine og lytt til spillet mens du går deg vill i villmarken. Med Multi-Point kan du koble trådløst til to mobiltelefoner samtidig via Bluetooth, og nyte AM/FM-radio uten noen ledninger. Hellberg Synergy kommer med et par gratis øretelefoner og batterier for en hel dag med moro.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

3M Peltor SportTac er det perfekte valget for jegere og skyttere som ønsker å beskytte ørene mot høye impulslyder. Disse øreklokkene er designet for å gi optimal hørselsbeskyttelse. Den nivåavhengige funksjonen forsterker svake lyder mens de demper høye. Den tilbyr også en komfortabel passform, en rimelig pris og livstidsgaranti.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Hvordan velge hørselsvern?

Det er en rekke ting du kan vurdere når du skal velge hørselsvern:

Formål

Det er viktig å vurdere hva du skal bruke hørselsvernet til, slik at du velger et som passer dine behov. Det finnes hørselsvern for ulike formål, slik som bygg og anlegg, industri og musikk.

Støydemping

Det er viktig å sjekke hvor mye støy hørselsvernet demper. Det finnes hørselsvern med ulike nivåer av støydemping, så det er lurt å velge et som passer til det formålet du skal bruke det til.

Kvalitet og komfort

Det kan være lurt å vurdere om hørselsvernet du vurderer å kjøpe er av god kvalitet og komfortable å ha på. Dette kan være viktig spesielt hvis du skal bruke hørselsvernet i lengre perioder.

Pris

Prisen på hørselsvern kan variere mye, så det kan være lurt å vurdere hva du vil bruke hørselsvernet til og hvor mye du vil bruke det før du bestemmer deg for hvilket hørselsvern du skal kjøpe.

Spørsmål og svar – FAQ

Generelt sett demper hørselvern mer jo høyere frekvensen på lyden er. For eksempel demper hørselvern som er beregnet for bruk på skytebanen vanligvis lyd med høyere frekvenser mer enn lavere frekvenser. Dette skyldes at høyfrekvente lydbølger har kortere bølgelengde og derfor lettere kan treffe øregangen og forårsake skade.

Det er imidlertid viktig å huske på at hørselvern ikke demper lydet fullstendig. Selv om hørselvern kan redusere lyden med opptil 30 dB eller mer, vil du fortsatt kunne høre lyden, selv om den er dempet. Dette gjelder spesielt hvis lyden har en lav frekvens, da lave frekvenser har en lang bølgelengde og derfor lettere kan treffe øregangen.

Peltor er et merkenavn som brukes av 3M for å selge hørselvern og andre sikkerhetsprodukter. 3M tilbyr en rekke forskjellige hørselvernmodeller under merkenavnet Peltor, og noen av modellene er utstyrt med DAB (Digital Audio Broadcasting) og Bluetooth-teknologi.

Noen modeller av hørselvern som selges under merkenavnet Peltor er utstyrt med vanntette egenskaper, mens andre ikke er det. Det avhenger av hvilken type hørselvern du velger.

Peltor XP og Peltor Xpi er begge modeller av hørselvern som selges av 3M under merkenavnet Peltor. Det er imidlertid noen forskjeller mellom de to modellene:

  1. Design: Peltor XP og Peltor Xpi har forskjellig design. Peltor XP har en tradisjonell hørselvernform, mens Peltor Xpi har en mer kompakt form som er beregnet for å passe bedre under hjelm eller andre formål der plassen er trang.
  2. Funksjoner: Peltor XP og Peltor Xpi har forskjellige funksjoner. Peltor XP har for eksempel en innebygd FM-radio, mens Peltor Xpi har en innebygd DAB-radio (Digital Audio Broadcasting). Peltor Xpi har også Bluetooth-teknologi, noe som gir mulighet for trådløs tilkobling til andre enheter.
  3. Pris: Peltor XP og Peltor Xpi kan ha forskjellig pris, avhengig av hvilken forhandler du kjøper dem fra og hvilke funksjoner de har. Generelt sett kan Peltor Xpi være dyrere enn Peltor XP, da den har flere avanserte funksjoner som DAB-radio og Bluetooth. Det kan imidlertid være mulig å finne tilbud på begge modellene fra tid til annen, så det kan være lurt å sammenligne priser fra ulike forhandlere før du kjøper.

Det er ikke farlig å sove med hørselvern, men det kan være ubehagelig og føre til at du våkner opp med hodepine eller annen ubehag. Dette skyldes at hørselvern sitter tett inntil ørene og kan forstyrre blodsirkulasjonen og trykket i ørene. Dette kan føre til at du våkner opp med hodepine eller ubehag.

Hvis du ønsker å bruke hørselvern for å redusere lydnivået mens du sover, kan du prøve å bruke ørepropper i stedet. Ørepropper demper lydet på samme måte som hørselvern, men de sitter ikke tett inntil ørene og kan derfor være mer behagelige å ha på over lengre tid.

Vil du vurdere artikkelen?

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Vi blir glad for dine tilbakemeldinger

Kommenter

Gardenradar
Logo