Kapp- og gjærsag test: De 16 beste kapp- og gjærsagene (juni 2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av anmeldelser fra brukerne våres. Hurtiglenker til butikker er i flere tilfeller annonselenker. Dette fordi at vi kan tjene penger på trafikk vi sender til nettbutikkene. Her kan du leser mer om oss og hvordan nettsiden bruker annonser. Du er også alltid velkommen til å kontakte oss dersom du ønsker å komme med en tilbakemelding.

Forbrukeren har vurdert og testet 18 kapp- og gjærsager. På denne siden presenterer vi de 16 beste kapp- og gjærsagene. Disse er omtalt som best i test i sin kategori, basert på 0 omtaler fra brukere. Finn beste kapp- og gjærsag per juni 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste kapp- og gjærsag

Vi holder oversikt over norske nettbutikker og overvåker til en hver tid de ulike produktene som finnes. Hver gang vi oppdager et nytt produkt legges dette til nettsiden. Deretter lar vi deg og andre forbrukere dele omtaler og rangere produktet. Listen du finner nedenfor består av 18 kapp- og gjærsager og er rangert etter vurderinger og rangeringer fra brukerne. Slik oppnår vi størst grad av uavhengighet og objektivitet når vi kårer beste kapp- og gjærsag i nåtid.

Skal du kjøpe kapp- og gjærsag på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Staypro.

Dewalt har alltid vært ledende innen elektroverktøyindustrien, og denne nye gjæringssagen er intet unntak. Denne 1800W-sagen er perfekt for enhver jobb, med en kraftig 6300 rpm motor som kan skjære gjennom ethvert materiale. DWS777 har et 216 mm blad for dype kutt og en 63 mm sagdybde. Den er også enkel å bruke, med et justerbart gjerde som kan stilles inn til ønsket vinkel på sekunder

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Bosch GCM 8 SJL Kapp- og gjæringssager er den perfekte løsningen for ethvert krevende snekker- eller trebearbeidingsprosjekt. Disse sagene er utstyrt med en kraftig 1600W motor og en kuttebredde på opptil 312 mm. Sagbladet er justerbart i både høyde og vinkel, slik at du alltid kan få det perfekte snittet. Bosch GCM 8 SJL Kapp- og gjæringssager har også en

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Bosch GCM 12 SDE Kapp- og gjæringssag er et perfekt trebearbeidingsverktøy for ditt verksted. Denne 1800W maskinen kan skjære opptil 400 mm bred og 120 mm høy, med variabel hastighet, skråskjæringsvinkel i begge retninger opptil 47°, støvavsugingskanal og lasermarkør som tydelig markerer sagsnittet.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Dewalts DWS774 er et must for enhver gjør-det-selv eller profesjonell. Med sin doble avfasning kan den kutte på venstre eller høyre side av bladet. Den har også en innebygd laser for presise kutt og et XPS-skjermlinjesystem for klar synlighet.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Milwaukee M18 FMS254-0 er en batteridrevet 18V gjæringssag med 254 mm sagblad for større og presise kutt. De store koblingsstengene gir maksimal støtte for materialet som kuttes. Dens ergonomiske design sikrer at brukeren kan arbeide i lengre perioder med mindre tretthet.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

En smart gjæringssag av høy kvalitet som er perfekt for både profesjonell og gjør-det-selv-bruk. Det er et godt valg for å kutte alle typer tre, som eik, furu og mahogni. Med en kraftig motor og et brukervennlig design er det den beste gjæringssagen på markedet i dag.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Dewalt DWS727-QS er en kraftig, brukervennlig og nøyaktig gjæringssag som er perfekt for oppussingsprosjekter. Den har en 1675 W motor med en hastighet på 4300 o/min og en bladdiameter på 250 mm. Skjæredybden kan justeres opp til 305 mm og den har en lettlest laserguide. Den har også en integrert støvblåser for å holde arbeidsplassen din ren.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Bosch GCM 80 SJ Kapp- og gjæringssag er et kraftig verktøy med kappebredde på opptil 270 mm og kappehøyde på opptil 70 mm. Den har mykstart, dobbel støvavsugskanal og passer for Bosch GTA 3800, Bosch GTA 2500 og Bosch GAS 35 M AFC.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Makita LS0714LN er en kraftig gjærings- og gjæringssag med en maksimal kuttekapasitet på 300 mm. Den har en innebygd laserlinje som tydelig markerer sagsnittet og forenkler arbeidet. Modellen har en effektiv motor med effekt på 1800 W, som gir utmerket ytelse.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Hvordan velge kapp- og gjærsag?

Det er en rekke ting du kan vurdere når du skal velge kapp- og gjærsag:

Størrelse og vekt

Hvis du skal bruke kapp- og gjærsagen mye, kan det være lurt å velge en som er lett og enkel å holde. Dette gjør at du kan jobbe lenger uten å bli sliten.

Sagblad

Det er viktig å velge et sagblad som passer til formålet du skal bruke kapp- og gjærsagen til. Det finnes sagblader for ulike materialer, så det er lurt å sjekke at du velger et sagblad som passer til det materialet du skal kutte.

Motoreffekt

Motoreffekten avgjør hvor kraftig kapp- og gjærsagen er. Hvis du skal kutte tykkere materialer, kan det være lurt å velge en kapp- og gjærsag med høy motoreffekt.

Pris

Prisen på kapp- og gjærsager kan variere mye, så det kan være lurt å vurdere hva du vil bruke kapp- og gjærsagen til og hvor mye du vil bruke den før du bestemmer deg for hvilken kapp- og gjærsag du skal kjøpe.

Spørsmål og svar – FAQ

En kapp- eller gjærsag kan brukes til å kappe gjennom ulike materialer, som tre, plast, metall og andre harde materialer. De er ofte brukt i håndverk, bygg, industri og hjemmebruk. Kapp- og gjærsager finnes i mange forskjellige størrelser og typer, og hver type er designet for å kappe gjennom spesifikke materialer eller i spesifikke situasjoner. Noen eksempler på bruksområder for kapp- og gjærsager inkluderer å kutte materialer til å passe på et verksted, å kutte materialer til å passe i en ramme eller et skap, å kutte materialer til å lage møbler eller andre ting, og å kutte gjennom materialer som tre eller metall når du reparerer eller bygger ting.

Det finnes flere måter du kan justere en kapp- eller gjærsag på, avhengig av modellen du har. Her er noen generelle trinn du kan følge for å justere sagen din:

  1. Sett sagen på et stabilt og planunderlag, og slå den av.
  2. Finn justeringsskruene på sagen. Disse kan være plassert på siden av sagen, på toppen eller i håndtaket.
  3. Bruk en skrutrekker til å løsne skruene litt. Du trenger ikke å fjerne skruene helt, bare løsne dem nok til at du kan flytte på delene du ønsker å justere.
  4. Juster delene du ønsker å endre på. Dette kan være bladet, skjæredybden eller håndtaket. Følg instruksjonene i bruksanvisningen for å finne ut hvordan du gjør dette.
  5. Stram skruene igjen når du har justert delene. Sørg for at skruene er strammet godt, men ikke så hardt at du skader sagen.

Test sagen for å sikre at den fungerer som den skal.

Generelt sett bør du bytte sagbladet når det blir slitt eller når det ikke lenger gir presise kutt. Dette kan være lett å se ved at sagflisene ser tærete eller ujevne ut, eller ved at det blir stadig vanskeligere å kutte gjennom materialet.

Det er også viktig å vedlikeholde sagbladet ditt ved å holde det rent og smurt. Dette kan bidra til å forlenge levetiden på bladet. Du bør også unngå å kutte gjennom harde eller skarpe materialer med et blad som ikke er skarpt nok, da dette kan føre til at bladet blir skadet eller slitt raskere.

Hvis du bruker sagen din ofte, kan det være lurt å ha et ekstra blad tilgjengelig, slik at du kan bytte det ut når det trengs.

Vil du vurdere artikkelen?

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Vi blir glad for dine tilbakemeldinger

Kommenter

Gardenradar
Logo