Lysmåler test: De 6 beste lysmålerne (juni 2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av anmeldelser fra brukerne våres. Hurtiglenker til butikker er i flere tilfeller annonselenker. Dette fordi at vi kan tjene penger på trafikk vi sender til nettbutikkene. Her kan du leser mer om oss og hvordan nettsiden bruker annonser. Du er også alltid velkommen til å kontakte oss dersom du ønsker å komme med en tilbakemelding.

Forbrukeren har vurdert og testet 2 lysmålere. På denne siden presenterer vi de 6 beste lysmålerne. Disse er omtalt som best i test i sin kategori, basert på 0 omtaler fra brukere. Finn beste lysmåler per juni 2024 i følge forbrukeren.

# Produkt
1 Elma 1335 Luxmeter digital - Testens soleklare vinner!
2 Laserliner LuxTest-Master Lysmåler - En god nummer to

Slik kårer vi beste lysmåler

Vi holder oversikt over norske nettbutikker og overvåker til en hver tid de ulike produktene som finnes. Hver gang vi oppdager et nytt produkt legges dette til nettsiden. Deretter lar vi deg og andre forbrukere dele omtaler og rangere produktet. Listen du finner nedenfor består av 2 lysmålere og er rangert etter vurderinger og rangeringer fra brukerne. Slik oppnår vi størst grad av uavhengighet og objektivitet når vi kårer beste lysmåler i nåtid.

Skal du kjøpe lysmåler på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Staypro.

Elma 1335 Luxmeter er det perfekte verktøyet for å måle lys, innendørs eller utendørs. Den har et veldig stort måleområde fra 0 til 400 000 lux, noe som gjør den nyttig til nødbelysning og måling utendørs i sterkt sollys. Instrumentet er også svært allsidig og kan måle lys fra mange forskjellige kilder som lysrør, LED-lamper, kvikksølvdamplamper, natriumdamplamper og mer.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Laserliner LuxTest Master er verdens mest nøyaktige lysmåler for måling av belysningsstyrke på arbeidsplasser, på kontorer, i offentlige bygg og i industrien. Den har en rekkevidde på 0-20 000 lux og er designet for å måle belysningsstyrken til lyskilder som lysrør, LED-lamper og halogenlamper. LuxTest Master kan brukes til å måle belysningsstyrken på et skrivebord eller på en vegg.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Hvordan fungerer en lysmåler?

En lysmåler er et verktøy som brukes til å måle lysstyrken i et område. Det finnes ulike typer lysmålere, avhengig av hva slags lys du ønsker å måle og hvilke spesifikasjoner du trenger. Noen lysmålere måler bare lysstyrken, mens andre også kan måle lysfargen (hvilken farge lyset har) og lysets spektrum (hvilke bølgelengder lyset består av).

En lysmåler består som regel av et lysfølsomt element, som kan være en fotocelle, en fotodiode eller en lyskilde, samt elektronikk som konverterer lysmålingen til en elektrisk spenning eller strøm. Når lyset treffer lysfølsomme elementet, genererer det en spenning eller strøm som er proporsjonal med lysstyrken. Elektronikken måler denne spenningen eller strømmen og viser resultatet på en skjerm, som kan være en digital skjerm eller en analog måler.

For å bruke en lysmåler, plasserer du måleren i det området du ønsker å måle lysstyrken i, og leser av resultatet på skjermen. Noen lysmålere har også en innebygget lyskilde, slik at du kan måle lysstyrken på et sted uten at det finnes noen andre lyskilder.

Spørsmål og svar om lysmålere

Det finnes ulike måter å måle lys på, avhengig av hva du ønsker å måle. Noen vanlige måleenheter for lys er:

  • Lux: Lux måler lysstyrken til et lyskilde, og er en måleenhet for lysintensitet. En lux tilsvarer lysintensiteten til en lyskilde som gir ett lumen per kvadratmeter.
  • Candela: Candela måler lysstyrken til en lyskilde i en bestemt retning, og er en måleenhet for lysstrålingsintensitet. Candela brukes ofte til å måle lysstyrken til lyskilder som lyspærer, LED-bar, med mer.
  • Lumen: Lumen måler lysmengden som stråler fra en lyskilde, og er en måleenhet for lysfluss. Lumen tilsvarer lysmengden som gir ett lumen per steradian.
  • Foot-candle: Foot-candle er en måleenhet for lysintensitet som brukes i USA, og tilsvarer lysintensiteten til en lyskilde som gir ett lumen per kvadratfot.

For å måle lys, kan du bruke en lysmåler, også kjent som en lysdiodemåler. En lysmåler er et instrument som måler lysintensiteten til et lyskilde, og som kan vise resultatet i lux eller candela. Du kan også bruke en lysapp på mobilen din, eller en lysdiodemåler, for å måle lysintensiteten. Det er imidlertid viktig å huske på at måleresultatet kan variere avhengig av hva du måler og hvilken måleenhet du bruker.

Som en grov indikasjon kan du si at en lyskilde med 1000 lumen gir et lys som er litt mer intens enn et vanlig glødelampe med 60 watt. Dette avhenger imidlertid av lyskilden og omgivelsene, og det kan være at en lyskilde med 1000 lumen gir et svakere eller sterkere lys i ulike situasjoner.

For å få en mer nøyaktig vurdering av hvor mye lys 1000 lumen gir, kan du bruke en lysmåler eller en lysapp på mobilen din for å måle lysintensiteten. Dette kan hjelpe deg å få en bedre forståelse av hvor mye lys 1000 lumen gir i ulike situasjoner.

Lux er en måleenhet for lysintensitet, og tilsvarer lysintensiteten til en lyskilde som gir ett lumen per kvadratmeter. Dette betyr at 1 lux er lysintensiteten til en lyskilde som gir ett lumen per kvadratmeter lysflate.

Som en grov indikasjon kan du si at 1 lux gir et lys som er litt svakere enn lyset fra et vanlig stearinlys. Dette avhenger imidlertid av lyskilden og omgivelsene, og det kan være at 1 lux gir et sterkere eller svakere lys i ulike situasjoner.

Vil du vurdere artikkelen?

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Vi blir glad for dine tilbakemeldinger

Kommenter

Gardenradar
Logo