Malingssprøyte test: De 10 beste malingssprøytene (juli 2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av anmeldelser fra brukerne våres. Hurtiglenker til butikker er i flere tilfeller annonselenker. Dette fordi at vi kan tjene penger på trafikk vi sender til nettbutikkene. Her kan du leser mer om oss og hvordan nettsiden bruker annonser. Du er også alltid velkommen til å kontakte oss dersom du ønsker å komme med en tilbakemelding.

Forbrukeren har vurdert og testet 8 malingssprøyter. På denne siden presenterer vi de 10 beste malingssprøytene. Disse er omtalt som best i test i sin kategori, basert på 0 omtaler fra brukere. Finn beste malingssprøyte per juli 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste malingssprøyte

Vi holder oversikt over norske nettbutikker og overvåker til en hver tid de ulike produktene som finnes. Hver gang vi oppdager et nytt produkt legges dette til nettsiden. Deretter lar vi deg og andre forbrukere dele omtaler og rangere produktet. Listen du finner nedenfor består av 8 malingssprøyter og er rangert etter vurderinger og rangeringer fra brukerne. Slik oppnår vi størst grad av uavhengighet og objektivitet når vi kårer beste malingssprøyte i nåtid.

Skal du kjøpe malingssprøyte på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Staypro.

Hvis du er lei av den kjedelige oppgaven med å male hjemmet ditt, er det på tide å investere i Bosch DIY PFS 5000 E og si farvel til malerpensler. Denne maskinen kan gjøre jobben på kort tid og med mindre rot, takket være den innebygde kantbeskytteren og sprøytedysen. Den er også utstyrt med et kraftig sugesystem som kan fjerne støv fra overflaten, slik at du får en jevnere finish.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Si farvel til kjedelig og tidkrevende penselmaling. Med Bosch DIY PFS 2000 kan du male med presisjon og på en brøkdel av tiden. Den er like enkel å bruke som en rulle, men det er ikke noe rot! Dette betyr at du kan male huset ditt på halve tiden, for halve kostnaden.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Black & Decker HVLP400-QS malingssprøyte er et flott verktøy for enhver gjør-det-selv eller profesjonell. Med 2 hastigheter og en 1200 ml beholder er den perfekt for store jobber. De 2 hastighetene gir fleksibilitet i hvilke typer materialer du kan bruke med denne malingssprøyten. Enten du maler eller beiser, er Black & Decker HVLP400-QS din tur

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Si farvel til kjedelig og tidkrevende maling med pensler. Boschs nye DIY PFS 3000-2 er en malingssprøyte som kan brukes på både strukturerte og ustrukturerte overflater for raske, jevne lag. Den er perfekt for å male gjerder, dører, vegger og mye mer!

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Si farvel til rotete, tidkrevende malingsjobber med Bosch DIY PFS 1000. Denne trådløse, batteridrevne malingssprøyten er den perfekte løsningen for å male hjemmets eksteriør, trim og mer. PFS 1000 er designet for å være enkel å betjene og vedlikeholde. Den er lett og kompakt slik at du kan komme inn i trange rom. Og det avtakbare luftfilteret betyr at du ikke trenger å bekymre deg for å rengjøre det etter hver

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

I'll get the FSP 600 er en hendig liten malingssprøyte som gir nøyaktig, jevn og effektiv fargesprøyting. Den er lett og enkel å bruke, noe som gjør den perfekt for små til mellomstore jobber. Med sitt luftbehov på 240 l/min og vekt på 0,6 kg, er I'll get the FSP 600 perfekt for deg!

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Metabo FSP 1000 er den perfekte malingssprøyten for hjemmet ditt. Med luft- og fargemengdereguleringen kan du sikre at du bruker riktig mengde maling for hvert prosjekt. Med et arbeidstrykk på 4,5 bar og et luftbehov på 240 l/min er denne malingssprøyten enkel å bruke og garanterer en profesjonell finish hver gang.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Hvordan velge malingsprøyte?

Bruksområde

Det er viktig å vurdere hva du skal bruke malingsprøyten til, slik at du velger en som passer dine behov. Det finnes malingsprøyter for ulike formål, slik som maling av store overflater, møbler og detaljer.

Type maling

Det er viktig å vurdere hvilken type maling du skal bruke i malingsprøyten, slik at du velger en malingsprøyte som passer til den typen maling. Noen malingsprøyter kan kun bruke vannbaserte maling, mens andre kan bruke både vann- og løsemidelbaserte maling.

Pris

Prisen på malingsprøyter kan variere mye, så det kan være lurt å vurdere hva du vil bruke malingsprøyten til og hvor mye du vil bruke den før du bestemmer deg for hvilken malingsprøyte du skal kjøpe.

Brukervennlighet

Det kan være lurt å vurdere om malingsprøyten du vurderer å kjøpe er enkel å bruke og har tydelige instruksjoner.

Spørsmål og svar – FAQ

Malersprøyte er et verktøy som kan gjøre det enklere og raskere å male store områder. Det er enkelte ting du bør vurdere når du skal male med malersprøyte:

 1. Velg riktig type malersprøyte. Det finnes mange forskjellige typer malersprøyter å velge mellom, så velg en som passer best for det du skal male.
 2. Forbered området du skal male. Dette inkluderer å dekke til eller tape over områder du ikke ønsker å male, og å rengjøre overflaten du skal male.
 3. Rør opp malingen. Følg instruksjonene på malingen for å sørge for at den er rørt opp på riktig måte.
 4. Fyll malersprøyten med maling. Følg instruksjonene for din spesifikke malersprøyte for å sørge for at du fyller den på riktig måte.
 5. Juster malersprøyten. Juster malersprøyten slik at den gir et jevnt strålmønster og at strålen ikke er for tett eller for spredt.
 6. Begynn å male. Hold malersprøyten ca. 30 cm fra overflaten du skal male, og beveg den jevnt fra side til side. Unngå å holde malersprøyten for nær eller for langt fra overflaten, da dette kan føre til ujevne resultater.
 7. La malingen tørke. Følg instruksjonene på malingen for å se hvor lenge den trenger å tørke.

Ja, det er mulig å sprøytemale et hus. Dette kan være en effektiv måte å male et hus på, da det kan gjøre det raskere og enklere å dekke store områder med maling. Det er imidlertid noen ting du bør vurdere før du bestemmer deg for å sprøytemale huset ditt:

 • Type hus: Noen hustyper egner seg bedre for sprøyteming enn andre. For eksempel kan det være vanskeligere å sprøytemale et hus med mye detaljer eller utskjæringer.
 • Type maling: Det finnes mange forskjellige typer maling som er egnet for sprøyteming. Velg en maling som passer til huset ditt og til dine behov.
 • Utstyr: Du trenger riktig utstyr for å sprøytemale et hus, som for eksempel en malersprøyte og verneutstyr som åndedrettsvern og vernebriller.
 • Forberedelse: Det er viktig å forberede huset ditt før du begynner å male. Dette inkluderer å dekke til eller tape over områder du ikke ønsker å male, og å rengjøre overflaten du skal male.
 • Tørketid: Malingen må tørke før du kan begynne å male påfølgende lag. Sørg for å følge instruksjonene på malingen for å se hvor lenge den trenger å tørke.

Ja, det er mulig å bruke en sprøyte for å påføre beis. Dette kan være en effektiv måte å beise store områder på, da det kan gjøre det raskere og enklere å dekke overflaten med beis. Det er imidlertid noen ting du bør vurdere før du bestemmer deg for å sprøytbeise et objekt:

 • Type beis: Det finnes mange forskjellige typer beis å velge mellom, så velg en som passer til det du skal beise og til dine behov.
 • Type objekt: Noen objekter egner seg bedre for sprøytbeising enn andre. For eksempel kan det være vanskeligere å sprøytbeise objekter med mye detaljer eller utskjæringer.
 • Utstyr: Du trenger riktig utstyr for å sprøytbeise et objekt, som for eksempel en malersprøyte og verneutstyr som åndedrettsvern og vernebriller.
 • Forberedelse: Det er viktig å forberede objektet ditt før du begynner å beise. Dette inkluderer å dekke til eller tape over områder du ikke ønsker å beise, og å rengjøre overflaten du skal beise.
 • Tørketid: Beisen må tørke før du kan begynne å påføre påfølgende lag. Sørg for å følge instruksjonene på beisen for å se hvor lenge den trenger å tørke.

Ja, maling kan tørke i sola, men det er noen ting du bør vurdere når du maler i solskinn:

 • Tørketid: Maling tørker raskere i solskinn, så du bør sørge for å følge instruksjonene på malingen for å se hvor lenge den trenger å tørke. Hvis du maler for tykt eller for lite, kan det påvirke tørketiden.
 • Overoppheting: Maling kan overopphetes i direkte sollys, noe som kan føre til at den blir misfarget eller at den begynner å bli seig og klumpet. Unngå å male i direkte sollys eller på objekter som er for varme.
 • Farge: Maling kan få en annen farge når den tørker i solskinn enn når den tørker i skyggen. Hvis du maler et større område, kan det være lurt å teste malingen på en liten flate først for å se hvordan den ser ut når den tørker.

Det er også viktig å huske på at maling kan tørke raskere i luft med høy luftfuktighet, så du bør vurdere dette når du planlegger malingen din.

Vil du vurdere artikkelen?

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Vær førstemann!

Vi blir glad for dine tilbakemeldinger

Kommenter

Gardenradar
Logo