Båndsag test: De 12 beste båndsagene (juni 2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av anmeldelser fra brukerne våres. Hurtiglenker til butikker er i flere tilfeller annonselenker. Dette fordi at vi kan tjene penger på trafikk vi sender til nettbutikkene. Her kan du leser mer om oss og hvordan nettsiden bruker annonser. Du er også alltid velkommen til å kontakte oss dersom du ønsker å komme med en tilbakemelding.

Forbrukeren har vurdert og testet 5 båndsager. På denne siden presenterer vi de 12 beste båndsagene. Disse er omtalt som best i test i sin kategori, basert på 0 omtaler fra brukere. Finn beste båndsag per juni 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste båndsag

Vi holder oversikt over norske nettbutikker og overvåker til en hver tid de ulike produktene som finnes. Hver gang vi oppdager et nytt produkt legges dette til nettsiden. Deretter lar vi deg og andre forbrukere dele omtaler og rangere produktet. Listen du finner nedenfor består av 5 båndsager og er rangert etter vurderinger og rangeringer fra brukerne. Slik oppnår vi størst grad av uavhengighet og objektivitet når vi kårer beste båndsag i nåtid.

Skal du kjøpe båndsag på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Staypro.

Kraftig, allsidig og rimelig. Denne Dewalt båndsagen har en 1,5 ampere motor og to hastigheter for kapping, kløyving og presisjonssaging i tre, plast eller ikke-jernholdige metaller. Med et stort sagbord som kan vinkles 45° til høyre eller venstre og et blad som kan roteres 180° til venstre eller høyre, er det perfekt for de fleste jobber.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

M18-båndsagen er perfekt for å kutte en rekke materialer som metall, plastrør og aluminiumsprofiler. Det er et flott tillegg til ethvert verksted eller garasje. Med opptil 125x125 mm kuttekapasitet er den perfekt for de fleste jobber. Den børsteløse motoren gir maksimal kraft og effektivitet, og den variable hastighetskontrollen gir deg muligheten til å kutte med perfekt hastighet.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Milwaukee M12 BS/0 12V båndsag er et kompakt og lett verktøy, designet for skjæring på trange steder. Med en bladlengde på 687,57 mm og grenkapasitet på 41x41 mm kan denne sagen skjære gjennom alt du trenger. Den har en hastighet på 0-85 rpm, noe som gjør den perfekt for enhver jobb du trenger å gjøre.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Milwaukee M18 CBS125-0 er en kompakt og kraftig 18V båndsag med børsteløs motor som kan kutte vanlige materialer som metall, plastrør og aluminiumsprofiler. Den har en kuttekapasitet på opptil 125x125 mm i diameter. Bladet kan skiftes raskt og enkelt, mens spindellåsen gjør det enkelt å ta ut bladet.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Milwaukees M18 FBS85-0C båndsag er det perfekte verktøyet for å kutte store materialer. Den har en kraftig 18V-motor og en bladlengde på 898,52 mm for å skjære gjennom tykke materialer. Bladdiameteren kan gå opp til 85 mm, noe som gjør den perfekt for å kutte opptil 2" tykk kryssfiner eller 1" stålplate.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Hvordan fungerer en båndsag?

En båndsag består av en motorsag som har et såkalt bånd som roterer rundt et par hjul. Dette båndet er gjerne laget av metall og er beregnet på å kutte gjennom harde materialer.

Når du bruker en båndsag, plasserer du det materialet du ønsker å kutte mellom båndet og et stativ. Deretter aktiverer du motoren, som får båndet til å rotere rundt hjulene og kutte gjennom materialet. Det kan være lurt å bruke vernebriller og hørselsvern når du bruker en båndsag, da det kan være litt støy og skår fra kuttingen.

Det finnes mange forskjellige typer båndsager, med ulike størrelser, motorkraft og kuttetyper. Velg en båndsag som passer til formålet du skal bruke den til, og følg alltid sikkerhetsrådene som følger med sagen.

Hvem kan bruke båndsag?

Båndsager er verktøy som kan brukes av en rekke ulike personer, inkludert håndverkere, industriarbeidere, byggarbeidere og hobbyhåndverkere. De er nyttige for å kutte gjennom ulike typer materialer, som tre, metall og plast, og kan være et godt alternativ til andre typer sager når du trenger å lage lange, glatte kutt.

Det er viktig å huske på at båndsager kan være svært kraftige og kan være farlige å bruke hvis du ikke følger sikkerhetsrådene som følger med verktøyet.

Fordeler og ulemper med båndsag

FORDELERULEMPER
Kan kutte store mengder materiale på en rask og effektiv måteKan være dyrere enn andre typer sager
Kan kutte materialer med ulike vinkler og dybderKan være krevende å håndtere og kontrollere
Kan kutte materialer som er ujevne eller har uregelmessig formKan være støyende og skape støv
Kan være enkel å bytte sagbladKan være farlig å bruke hvis du ikke følger sikkerhetsrådene
Kan kutte gjennom harde materialerKan være krevende å kutte materialer med høy presisjon og nøyaktighet

Vil du vurdere artikkelen?

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Vi blir glad for dine tilbakemeldinger

Kommenter

Gardenradar
Logo