Tigersag test: De 12 beste tigersagene (juni 2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av anmeldelser fra brukerne våres. Hurtiglenker til butikker er i flere tilfeller annonselenker. Dette fordi at vi kan tjene penger på trafikk vi sender til nettbutikkene. Her kan du leser mer om oss og hvordan nettsiden bruker annonser. Du er også alltid velkommen til å kontakte oss dersom du ønsker å komme med en tilbakemelding.

Forbrukeren har vurdert og testet 33 tigersager. På denne siden presenterer vi de 12 beste tigersagene. Disse er omtalt som best i test i sin kategori, basert på 0 omtaler fra brukere. Finn beste tigersag per juni 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste tigersag

Vi holder oversikt over norske nettbutikker og overvåker til en hver tid de ulike produktene som finnes. Hver gang vi oppdager et nytt produkt legges dette til nettsiden. Deretter lar vi deg og andre forbrukere dele omtaler og rangere produktet. Listen du finner nedenfor består av 33 tigersager og er rangert etter vurderinger og rangeringer fra brukerne. Slik oppnår vi størst grad av uavhengighet og objektivitet når vi kårer beste tigersag i nåtid.

Skal du kjøpe tigersag på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Staypro.

En sag som ikke bare er kraftig og effektiv, men også designet for å være komfortabel og sikker å bruke. Tigersagen har en slaglengde på 28,6 mm og 2900 slag/min, noe som betyr at den enkelt kan skjære gjennom gipsplater, gipsplater, murverk og til og med metallrør. Den har også et justerbart sagblad i 4 posisjoner, slik at du kan justere bladet for å passe dine behov.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Enten du er en gjør-det-selv-er, snekker eller entreprenør, er Bosch GSA 18 V-LI sagen for deg. Dens 18V-motor og hastighet på 2700 slag/min gjør den perfekt for å skjære gjennom hardtre, myktre og til og med metaller. Med sitt ergonomisk utformede håndtak og bladbeskyttelse er denne sagen behagelig å bruke og trygg å oppbevare.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Denne sagen er et must for enhver entreprenør. Den er lett og enkel å bruke. LED-lampen gir bedre synlighet, og de 4 forskjellige posisjonene på sagbladet gjør den allsidig. Denne sagen er perfekt for å skjære gjennom tre, metall og til og med plast!

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Milwaukee M18 FSZ-0X er den kraftigste og raskeste sagen i sin klasse. Den børsteløse POWERSTATE-motoren leverer opptil 5 ganger mer kraft, noe som gjør den til den raskeste sagen på markedet. Denne sagen har en avansert REDLINK PLUS digital overbelastningsbeskyttelse som ikke bare beskytter deg mot overbelastning av verktøyet, men som også forlenger batterilevetiden.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Milwaukee M18 FSX-0C er en batterisag som er designet for å være kraftig og allsidig. Den har en kraftig børsteløs motor med 5 hastigheter, en slaglengde på 32 mm og en slaghastighet på opptil 3000/min. Sagen har et batteri som kan lades raskt og er kompatibel med alle Milwaukee 18V Lithium-ion batterier.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Hvordan fungerer en tigersag

En tigersag er en type motorsag som er beregnet på å kutte gjennom harde materialer, som tre og metall. Tigersager har ofte en kraftig motor og en sagklinge som roterer rundt et par hjul.

Når du bruker en tigersag, plasserer du det materialet du ønsker å kutte mellom sagklingen og et stativ. Deretter aktiverer du motoren, som får sagklingen til å rotere rundt hjulene og kutte gjennom materialet. Det kan være lurt å bruke vernebriller og hørselsvern når du bruker en tigersag, da det kan være litt støy og skår fra kuttingen.

Det finnes mange forskjellige typer tigersager, med ulike størrelser, motorkraft og kuttetyper. Velg en tigersag som passer til formålet du skal bruke den til, og følg alltid sikkerhetsrådene som følger med sagen.

Spørsmål og svar om tigersager

En tigersag, også kjent som en pendelsag, er en type sag som er designet for å kutte gjennom treverk og andre materialer med høy presisjon. Tigersager har en lang, smal sagblad som henger fra en ramme, og en motor som driver sagbladet frem og tilbake. De kan brukes til å lage ulike typer kutt, inkludert rettvinklede, kurvede og buede kutt, avhengig av hvilket sagblad du bruker.

Tigersager er ofte brukt av håndverkere og industriarbeidere, og er nyttige for å lage presise kutt i treverk og andre materialer. De kan også brukes til å lage kutt med ulike vinkler, ved hjelp av en kuttguide. Det finnes mange ulike typer tigersager med ulike egenskaper og spesialfunksjoner, avhengig av hva slags kutt du skal lage og hvilke materialer du skal kutte gjennom.

Det finnes ulike sager som kan brukes til å kutte lister, avhengig av hva slags materiale listene er laget av og hvilke kutt du skal lage. Her er noen forslag:

    • Sirkelsag: Sirkelsager er gode for å lage rettvinklede kutt i treverk, og er enkel å bruke for å kutte lister. Du kan bruke en kuttguide for å få riktig vinkel på kuttet, eller du kan bruke den innebygde vinkelskiven på sirkelsagen for å kutte lister med ulike vinkler.
  • Båndsag: Båndsager er gode for å lage lange, glatte kutt i treverk, og kan også brukes til å kutte lister. Du kan bruke en kuttguide for å få riktig vinkel på kuttet, eller du kan bruke den innebygde vinkelskiven på båndsagen for å kutte lister med ulike vinkler.

Hvilken sag du velger avhenger av hva slags materiale listene er laget av, hvilke kutt du skal lage, og hva du føler deg mest komfortabel med å bruke. Det kan være lurt å prøve ut ulike sager for å finne den som passer best for deg.

Sagbladet på en sag skal normalt sett rotere i samme retning som pilen på sagbladet, men det kan avvike noe fra sag til sag. For å være sikker på at sagbladet roterer i riktig retning, kan du gjøre følgende:

  1. Slå på motoren på sagen, men ikke start sagen enda.
  2. Se på sagbladet, og finn pilen som viser sagbladets rotasjonsretning.
  3. Sammenlign pilen med roteringsretningen på sagen. Hvis pilen peker i samme retning som roteringen, roterer sagbladet i riktig retning. Hvis ikke, må du snu sagbladet slik at pilen peker i samme retning.

Hvis du er usikker på hvordan du skal snu sagbladet, kan du lese bruksanvisningen til sagen din. Der finner du ofte instruksjoner om hvordan du skal gjøre dette.

Det er viktig at sagbladet roterer i riktig retning, fordi dette påvirker sikkerheten og effektiviteten til sagen. Hvis sagbladet roterer i feil retning, kan det føre til skader på sagen og materialet du skal kutte, og det kan også øke risikoen for skader på personer som bruker sagen.

Hvor ofte du bør bytte et sagblad er helt avhengig av brukmønster. Det anbefales derfor å inspisere sagbladet regelmessig, og å bytte det ut når det begynner å vise tegn på slitasje.

Vil du vurdere artikkelen?

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Vi blir glad for dine tilbakemeldinger

Kommenter

Gardenradar
Logo