Sirkelsag test: De 16 beste sirkelsagene (juli 2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av anmeldelser fra brukerne våres. Hurtiglenker til butikker er i flere tilfeller annonselenker. Dette fordi at vi kan tjene penger på trafikk vi sender til nettbutikkene. Her kan du leser mer om oss og hvordan nettsiden bruker annonser. Du er også alltid velkommen til å kontakte oss dersom du ønsker å komme med en tilbakemelding.

Forbrukeren har vurdert og testet 36 sirkelsager. På denne siden presenterer vi de 16 beste sirkelsagene. Disse er omtalt som best i test i sin kategori, basert på 0 omtaler fra brukere. Finn beste sirkelsag per juli 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste sirkelsag

Vi holder oversikt over norske nettbutikker og overvåker til en hver tid de ulike produktene som finnes. Hver gang vi oppdager et nytt produkt legges dette til nettsiden. Deretter lar vi deg og andre forbrukere dele omtaler og rangere produktet. Listen du finner nedenfor består av 36 sirkelsager og er rangert etter vurderinger og rangeringer fra brukerne. Slik oppnår vi størst grad av uavhengighet og objektivitet når vi kårer beste sirkelsag i nåtid.

Skal du kjøpe sirkelsag på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Staypro.

Bosch GKS 85 G er en kraftig sirkelsag optimert for styreskinner. Med 2200 W og konstant elektronikk er denne sagen rask og presis. Fotplaten er laget av presstøpt aluminium med presisjonsfreste styreskinnespor, slik at du kan jobbe med nøyaktighet og effektivitet.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Boschs GKS 165 sirkelsag er det perfekte verktøyet for enhver jobb. Med sin kompakte konstruksjon er den lett å håndtere og har en sagdybde på opptil 66 mm. 2-girs girkasse gir høy skjæreytelse og minimal vibrasjon. Boschs GKS 165 sirkelsag kommer også med bladbeskyttelse, støvpose, bladnøkkel og bæreveske.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Dewalt DWE550 sirkelsag er et kraftig verktøy som kan brukes til å skjære gjennom en rekke materialer. Den har en 1200W motor, en justerbar dybdekontroll og en bladdiameter på 165 mm. Den kan kutte opptil 55 mm ved 90° og 35 mm ved 45°.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Hvordan velge sirkelsag

Det er en rekke ting du kan vurdere når du skal velge sirkelsag:

  • Størrelse og vekt: Hvis du skal bruke sirkelsagen mye, kan det være lurt å velge en som er lett og enkel å holde. Dette gjør at du kan jobbe lenger uten å bli sliten.
  • Sagblad: Det er viktig å velge et sagblad som passer til formålet du skal bruke sirkelsagen til. Det finnes sagblader for ulike materialer, så det er lurt å sjekke at du velger et sagblad som passer til det materialet du skal kutte.
  • Sagdybde: Sagdybden avgjør hvor dypt sirkelsagen kan kutte. Hvis du skal kutte tykkere materialer, trenger du en sirkelsag med større sagdybde.
  • Antall omdreininger: Antall omdreininger per minutt avgjør hvor raskt sirkelsagen kan kutte. Hvis du skal kutte harde materialer, kan det være lurt å velge en sirkelsag med høyere antall omdreininger per minutt.
  • Pris: Prisen på sirkelsager kan variere mye, så det kan være lurt å vurdere hva du vil bruke sirkelsagen til og hvor mye du vil bruke den før du bestemmer deg for hvilken sirkelsag duvil kjøpe.

Spørsmål og svar om sirkelsager

Det som skiller de to typene sager fra hverandre, er hvordan klingen beveger seg. På en sirkelsag beveger klingen seg i en sirkelformet bane, mens på en dykksag beveger klingen seg opp og ned langs en rett linje.

En annen forskjell mellom de to typene sager, er at dykksager ofte har en lavere kapasitet når det gjelder å kutte gjennom tykke materialer. De er imidlertid mer nøyaktige og presise enn sirkelsager, og er derfor godt egnet for å kutte materialer som treverk i presise mål eller for å kutte gjennom materialer med kompliserte geometrier. Sirkelsager, derimot, er ofte mer kraftige og kan klare å kutte gjennom tykkere materialer, men de er ikke like nøyaktige som dykksager.

Til slutt kan det nevnes at dykksager ofte er mer kompakte og lettere å håndtere enn sirkelsager, mens sirkelsager ofte har en større kapasitet når det gjelder å kutte gjennom materialer.

Det er litt vanskelig å si nøyaktig når sirkelsagen ble oppfunnet, da det har vært mange forskjellige typer sager som har blitt utviklet gjennom historien. Det som kanskje kan ligne mest på en sirkelsag, er en sag som kalles en «radialarmsag», som ble utviklet på 1900-tallet. Denne sagen hadde en klinge som beveget seg i en sirkelformet bane, og var ment å være en forbedring av den tradisjonelle tretoppsagen.

Etter hvert som teknologien utviklet seg, ble det også utviklet andre typer sirkelsager, med mer avanserte klingesystemer og forskjellige typer motorisering. Det er derfor litt vanskelig å fastslå nøyaktig når sirkelsagen ble oppfunnet.

Det avhenger av hvilken type sirkelsag du bruker. Noen sirkelsager har bare én tann, mens andre kan ha flere hundre tenner. Det er vanligvis et større antall tenner på sirkelsager som brukes til å kutte gjennom hardt materiale, mens sirkelsager med færre tenner brukes til å kutte gjennom mykere materiale.

Vil du vurdere artikkelen?

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Vi blir glad for dine tilbakemeldinger

Kommenter

Gardenradar
Logo