Stikksag test: De 16 beste stikksagene (juni 2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av anmeldelser fra brukerne våres. Hurtiglenker til butikker er i flere tilfeller annonselenker. Dette fordi at vi kan tjene penger på trafikk vi sender til nettbutikkene. Her kan du leser mer om oss og hvordan nettsiden bruker annonser. Du er også alltid velkommen til å kontakte oss dersom du ønsker å komme med en tilbakemelding.

Forbrukeren har vurdert og testet 18 stikksager. På denne siden presenterer vi de 16 beste stikksagene. Disse er omtalt som best i test i sin kategori, basert på 0 omtaler fra brukere. Finn beste stikksag per juni 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste stikksag

Vi holder oversikt over norske nettbutikker og overvåker til en hver tid de ulike produktene som finnes. Hver gang vi oppdager et nytt produkt legges dette til nettsiden. Deretter lar vi deg og andre forbrukere dele omtaler og rangere produktet. Listen du finner nedenfor består av 18 stikksager og er rangert etter vurderinger og rangeringer fra brukerne. Slik oppnår vi størst grad av uavhengighet og objektivitet når vi kårer beste stikksag i nåtid.

Skal du kjøpe stikksag på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Staypro.

Boschs GST 18 V-LI S er en batteridrevet stikksag som tilbyr en rekke funksjoner for å gjøre kutting enklere og mer nøyaktig. Med SDS-systemet kan du raskt og enkelt skifte sagblad uten verktøy. LED-lyset lyser opp arbeidsflaten din for bedre synlighet, selv i mørke hjørner. Sagens dybde kan justeres til opptil 120 mm, og den har en slaghastighet på opptil 2700

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Dewalt DCS335N stikksag er et kraftig verktøy for alle trearbeidere. Med et 18 V batteri kan denne stikksagen skjære opptil 135 mm i tre og 10 mm i stål. Den har en intelligent strømbryter med variabel hastighet for raske, kontrollerte kutt og større sikkerhet. Den har også en 4-trinns pendelmekanisme som gir effektiv saging i materialet.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Bosch GST 12V-70 stikksag er en kraftig og kompakt batteridrevet stikksag som er perfekt for enhver jobb. Den er flott for å kutte i trange områder og leveres med en rask bladutløser for raske bladskift. Den verktøyfrie bladklemmen gjør det enkelt å feste og fjerne blader, mens det variable hastighetshjulet lar deg velge riktig hastighet for din applikasjon.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

HiKOKI CJ36DB Stikksag er den kraftigste batteridrevne stikksagen på markedet. Det er ikke bare en sag. Det er et elektroverktøy som enkelt kutter tre, plast og metall. Med 3500 slag i minuttet og en minimum skjæreradius på 25 mm er denne stikksagen perfekt for profesjonelle som trenger å kutte med presisjon og hastighet.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Dewalt DCS334N stikksag er en kraftig, effektiv og allsidig sag som er flott for å skjære gjennom en rekke materialer. Den har en 18V motor med 3200rpm maks slaghastighet, en intelligent strømbryter med variable hastigheter og en 4-trinns pendelmekanisme. Denne sagen er designet for å skjære raskt og presist gjennom de fleste materialer, noe som gjør den perfekt for både profesjonell og hjemmebruk.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

HiKOKI CJ18DA er en 18 V stikksag med sterk motor og høy sagekapasitet. Den har et ergonomisk gummiert grep for komfortabel bruk. Den nøkkelfrie bladklemmen muliggjør raske og enkle bladskift. Sagen har en variabel hastighet på opptil 3500 RPM for overlegen skjærekraft. HiKOKI CJ18DA er lett og kompakt for enkel håndtering og bærbarhet.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Boschs nye PST 650 M er et profesjonelt elektroverktøy for gjør-det-selv-folk. Med sin lette og kompakte design er den perfekt for et komfortabelt arbeidsmiljø. Den har en kraftig motor som kan justeres til ulike hastigheter og det innebygde LED-lyset hjelper deg med å finne riktig skrue.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Bosch GST 90 E stikksag - fleksibel, pålitelig og enkel å bruke. Med en skjærefrekvens på 500-3100 slag i minuttet er denne sagen perfekt for enhver jobb. Sagen er utstyrt med et SDS-system for verktøyfritt skifte av sagblad, noe som gjør det enkelt å bytte ut blader i farten.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

HiKOKI CJ110MVA er en 720W stikksag med hurtigfeste, LED-belysning og hastighetsregulering i 5 trinn. Den har en kraftig motor på 720W for å gi den beste kutteytelsen. Batteristrømmen varer opptil 45 minutter med kontinuerlig bruk. LED-lyset sikrer perfekt synlighet i mørke eller dårlig opplyste områder. Med sitt ergonomiske design gir den et behagelig og fast grep mens du arbeider.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Hvordan velge stikksag

Det er en rekke ting du kan vurdere når du skal velge stikksag:

Størrelse og vekt

Hvis du skal bruke stikksagen mye, kan det være lurt å velge en som er lett og enkel å holde. Dette gjør at du kan jobbe lenger uten å bli sliten.

Sagblad

Det er viktig å velge et sagblad som passer til formålet du skal bruke stikksagen til. Det finnes sagblader for ulike materialer, så det er lurt å sjekke at du velger et sagblad som passer til det materialet du skal kutte.

Sagdybde

Sagdybden avgjør hvor dypt stikksagen kan kutte. Hvis du skal kutte tykkere materialer, trenger du en stikksag med større sagdybde.

Antall omdreininger

Antall omdreininger per minutt avgjør hvor raskt stikksagen kan kutte. Hvis du skal kutte harde materialer, kan det være lurt å velge en stikksag med høyere antall omdreininger per minutt.

Pris

Prisen på stikksager kan variere mye, så det kan være lurt å vurdere hva du vil bruke stikksagen til og hvor mye du vil bruke den før du bestemmer deg for hvilken stikksag du skal kjøpe.

Det kan også være lurt å lese anmeldelser av ulike stikksager for å se hva andre som har kjøpt dem synes om dem, og du kan også spørre venner eller familie om de har erfaring med ulike stikksager og kan anbefale noen.

Spørsmål og svar om stikksager

En stikksag er et verktøy som brukes til å kutte gjennom materialer som tre, plast og metall. Den fungerer ved at den har en klinge som beveger seg opp og ned, og som kutter materialet når den beveger seg fremover. Stikksager er ofte mye mer nøyaktige og presise enn andre typer sager, og er derfor godt egnet for å kutte materialer som treverk i presise mål eller for å kutte gjennom materialer med kompliserte geometrier. De kan også være nyttige for å kutte gjennom materialer som er for tykke for vanlige sager å håndtere.

Det kan være litt forskjellig hvordan man skifter sagblad på en stikksag, avhengig av modellen du har. Men generelt sett vil du følge disse trinnene:

  1. Slå av stikksagen og trekk ut støpselet fra stikkontakten.
  2. Finn utløserknappen for sagbladlåsen. Dette er en knapp eller et spak som låser sagbladet på plass. Trykk inn denne knappen eller dra spaken ned for å løsne sagbladet.
  3. Trekk sagbladet ut av sagbladholderen. Dette kan være litt vanskelig, så du kan trenge å bruke litt kraft. Pass på å ikke skade deg selv på sagbladet.
  4. Sett inn det nye sagbladet i sagbladholderen, med den skarpe kanten pekende fremover. Sørg for at det sitter godt på plass.
  5. Slipp utløserknappen eller løft spaken for å låse sagbladet på plass.
  6. Sjekk at sagbladet sitter godt fast og at det ikke er noen løse deler.
  7. Til slutt kan du slå på stikksagen og prøve den ut for å se om alt fungerer som det skal.

    Husk at du alltid bør bruke vernebriller og beskyttelseshansker når du skifter sagblad på en stikksag, da det kan være litt farlig.

Bajonettsag og tigersag er begge verktøy som brukes til å kutte gjennom materialer som tre, plast og metall. De har begge en klinge som beveger seg opp og ned, og som kutter materialet når den beveger seg fremover.

Det som skiller de to typene sager fra hverandre, er hvordan klingen er festet til sagbladet. På en bajonettsag er klingen festet til sagbladet ved hjelp av en bajonettlås, som gjør at det er enkelt å bytte sagblad. På en tigersag, derimot, er klingen festet til sagbladet ved hjelp av en skrue, og det kan derfor være litt mer tidkrevende å bytte sagblad.

En annen forskjell mellom de to typene sager, er at tigersager ofte har lenger og skråere klinger enn bajonettsager. Dette gjør at tigersager kan kutte gjennom tykkere materialer og gir dem mulighet til å kutte gjennom materialer med kompliserte geometrier. Bajonettsager, derimot, er ofte mer allsidige og kan brukes i en rekke ulike sammenhenger.

Til slutt kan det også nevnes at bajonettsager ofte er billigere enn tigersager, siden de er enklere å produsere.

En multikutter, også kjent som en oscillator, er et verktøy som brukes til å kutte gjennom materialer som tre, plast, metall og til og med murstein og fliser. Den har en klinge som beveger seg opp og ned i ultrakorte intervaller, noe som gjør at den kan kutte gjennom materialer på en svært nøyaktig og kontrollert måte.

Multikuttere kan brukes i en rekke ulike sammenhenger, for eksempel i håndverk, bygg og innredning, men de er også populære blant hobbysnekkere og andre som liker å jobbe med hendene. De kan også være nyttige for å kutte gjennom materialer som er vanskelige å kutte med andre verktøy, som for eksempel laminat og hardplast.

Vil du vurdere artikkelen?

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Vi blir glad for dine tilbakemeldinger

Kommenter

Gardenradar
Logo