Bormaskin test: De 16 beste Bormaskinene (mai 2023)

Resultatene i denne testen er et resultat av anmeldelser fra brukerne våres. Hurtiglenker til butikker er i flere tilfeller annonselenker. Dette fordi at vi kan tjene penger på trafikk vi sender til nettbutikkene. Her kan du leser mer om oss og hvordan nettsiden bruker annonser. Du er også alltid velkommen til å kontakte oss dersom du ønsker å komme med en tilbakemelding.

Forbrukeren har vurdert og testet 35 bormaskiner. På denne siden presenterer vi de 16 beste bormaskinene. Disse er omtalt som best i test i sin kategori, basert på 0 omtaler fra brukere. Finn beste bormaskin per mai 2023 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste bormaskin

Vi holder oversikt over norske nettbutikker og overvåker til en hver tid de ulike produktene som finnes. Hver gang vi oppdager et nytt produkt legges dette til nettsiden. Deretter lar vi deg og andre forbrukere dele omtaler og rangere produktet. Listen du finner nedenfor består av 35 bormaskiner og er rangert etter vurderinger og rangeringer fra brukerne. Slik oppnår vi størst grad av uavhengighet og objektivitet når vi kårer beste bormaskin i nåtid.

Skal du kjøpe bormaskin på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Staypro.

Du jobber med et prosjekt og trenger å bore et hull, men det er ingen strøm, eller du finner ikke riktig størrelse bor. Milwaukees C12 RAD-0 er svaret ditt! Denne 12V vinkelbormaskinen har et smalt hode, noe som gjør den perfekt for vanskelig tilgjengelige steder. Den har også 11 dreiemomentinnstillinger, slik at du kan få riktig mengde kraft for jobben.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Dewalt DCD740NT-XJ er en kompakt 18 V XR Li-Ion vinkelbor med to hastigheter og reversibel funksjon. Vinkelboret har en kompakt 10 mm enkelt-rings hurtigchuck med spindellås for raskt og enkelt enhånds bitskift. Den har en kraftig børsteløs motor som leverer 0 til 350 RPM og 0 til 2000 IPM, noe som betyr at den borer raskere og mer effektivt enn ledningsbor.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Dewalt DCD706D2-QW er en liten boremaskin med en lengde på kun 168 mm - 17 % kortere enn forrige generasjon. Den effektive børsteløse motoren gir 57,5 Nm dreiemoment og 15 % lengre kjøretid sammenlignet med tidligere generasjoner. Den er også utstyrt med lysdioder for bedre synlighet i mørke rom og en 2-trinns girkasse for å håndtere forskjellige materialer og bruksområder. Hvis du leter etter en kraftig

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Bosch GWB 12V-10 er en 10,8V vinkelbor med 5-trinns hode som når vanskelig tilgjengelige steder takket være den smale konstruksjonen. Dette produktet er perfekt for boring i betong, murstein og stein. Den høye effekten vil bore hull opptil 25 mm i diameter i murverk og opptil 13 mm i stål. Vinkelboret har en kraftig motor og har en maksimal borekapasitet på

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Få kraften du trenger for presisjonsarbeid med Dewalt DCD701N-XJ 12 V XR kompakt bor-/skrutrekker. Verktøyet kan håndtere opptil 20 mm bor i tre, og har en 2-trinns girkasse for allsidig hastighetskontroll. Dewalt DCD701N-XJ 12 V XR har en nøkkelløs chuck for raske bitskift, og er lett og kompakt for enkel håndtering

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Milwaukee C12 RAD-202B er det perfekte verktøyet for boring på trange steder. Med 90 graders vinkelhode kan du bore på vanskelig tilgjengelige steder, for eksempel bak veggen eller under møblene. Denne 12V vinkelbormaskinen er utstyrt med en momentinnstilling som lar deg velge mellom 11 forskjellige trinn, slik at du kan finne den perfekte innstillingen for prosjektet ditt. Den har også et maks dreiemoment på 12Nm

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Hvilken bormaskin skal jeg velge?

Bruksområde

Det er viktig å vurdere hva du skal bruke bormaskinen til, slik at du velger en som passer dine behov. Det finnes bormaskiner for ulike formål, slik som boring i tre, betong og metall.

Motor

Det er viktig å vurdere hvilken motor bormaskinen har, da dette påvirker hvor kraftig den er. Det kan være lurt å velge en bormaskin med høyere motor hvis du skal bruke den til å bore i harde materialer.

Vekt

Hvis du skal bruke bormaskinen mye, kan det være lurt å velge en som er lett og enkel å holde. Dette gjør at du kan jobbe lenger uten å bli sliten.

Pris

Prisen på bormaskiner kan variere mye, så det kan være lurt å vurdere hva du vil bruke bormaskinen til og hvor mye du vil bruke den før du bestemmer deg for hvilken bormaskin du skal kjøpe.

Slik bruker du en bormaskin trygt (se video)

Ofte stilte spørsmål om bormaskiner

En bor og en drill er to ulike verktøy som brukes til å lage hull i ulike materialer. Det er likevel enkelte forskjeller mellom de to:

  • Formål: Bor er ofte ment for å lage hull i tre og andre myke materialer, mens drill er ment for å lage hull i hardere materialer som betong og metall.
  • Utforming: Bor har en rund spiss og kjører som regel på en sentral akse, mens drill har en spiss i form av en konisk skrue og kjører på en roterende akse.
  • Bruk: Bor brukes gjerne til å lage hull til skruer eller plugger, mens drill brukes gjerne til å lage hull for rør, kabler eller andre typer installasjoner.
  • Hastighet: Bor kjører som regel på lavere hastighet enn drill, da det er viktig å unngå å overopphetes de myke materialene bor brukes til. Drill kan kjøre på høyere hastighet da det er designet for å takle hardere materialer.

DeWalt er et merke som er kjent for å lage kvalitetsverktøy og -maskiner for profesjonelle brukere. DeWalt har en rekke produkter innenfor ulike områder, som for eksempel elektroverktøy, håndverktøy, og maskiner for byggebransjen.

DeWalt har et godt rykte for å lage holdbare og pålitelige verktøy, og mange profesjonelle brukere sverger til DeWalt-produkter på grunn av kvaliteten og påliteligheten.

Metabo er også et annerkjent merke som ofte brukes i proffsegmentet. Metabo leverer verktøy av høy kvalitet og vil derfor være mer enn godt nok for hobbysnekkeren.

Vil du vurdere artikkelen?

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Vi blir glad for dine tilbakemeldinger

Kommenter

Gardenradar
Logo