Radonmåler test: De 3 beste radonmålerne (mai 2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av anmeldelser fra brukerne våres. Hurtiglenker til butikker er i flere tilfeller annonselenker. Dette fordi at vi kan tjene penger på trafikk vi sender til nettbutikkene. Her kan du leser mer om oss og hvordan nettsiden bruker annonser. Du er også alltid velkommen til å kontakte oss dersom du ønsker å komme med en tilbakemelding.

Forbrukeren har vurdert og testet 1 Radonmålere. På denne siden presenterer vi de 3 beste radonmålerne. Disse er omtalt som best i test i sin kategori, basert på 0 omtaler fra brukere. Finn beste radonmåler per mai 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste radonmåler

Vi holder oversikt over norske nettbutikker og overvåker til en hver tid de ulike produktene som finnes. Hver gang vi oppdager et nytt produkt legges dette til nettsiden. Deretter lar vi deg og andre forbrukere dele omtaler og rangere produktet. Listen du finner nedenfor består av 1 Radonmålere og er rangert etter vurderinger og rangeringer fra brukerne. Slik oppnår vi størst grad av uavhengighet og objektivitet når vi kårer beste radonmåler i nåtid.

Skal du kjøpe radbonmåler på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Staypro.

Earthings Home er den eneste radondetektoren som gir deg en rask og enkel måte å måle radonnivåene dine på. Den er batteridrevet, så den kan enkelt flyttes fra rom til rom, og den gir en digital skjerm for både langtidsgjennomsnitt og 1-dag/7-dagers gjennomsnitt. Med Earthings Home vet du radonnivåene dine på kort tid!

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Slik velger du radonmåler

Det finnes mange forskjellige radonmålere å velge mellom, og det kan være lurt å vurdere noen faktorer når du velger en.

Nøyaktighet

Det er viktig at måleren gir nøyaktige målinger, slik at du kan få et riktig bilde av radonnivået i boligen din.

Plassering

Tenk på hvor måleren skal plasseres. Måleren bør være plassert i et rom der radonnivået sannsynligvis er høyest, som kjelleren eller stuen i første etasje.

Varighet

Noen målere måler radon over en periode på flere måneder, mens andre kan gi målinger over lenger tid. Velg en måler som passer for den tiden du ønsker å måle over.

Pris

Målere varierer i pris, så vurder hva du er villig til å betale. Husk at en dyrere måler ikke nødvendigvis betyr at den er bedre.

Brukervennlighet

Sjekk at måleren er enkel å sette opp og bruke, slik at du kan få målinger raskt og enkelt.

Det kan også være lurt å lese anmeldelser av ulike målere og å spørre andre som har erfaring med radonmåling for å få tips om hvilken måler som er best.

Spørsmål og svar om radonmålere

Ja, det er mulig å måle radon selv med spesielle radonmålere.  Radonmålere fungerer ved å samle en prøve av inneluften over en periode på flere dager eller uker, og deretter analysere prøven for å bestemme radonkonsentrasjonen. Noen radonmålere er digitale, og gir en direkte måling av radonkonsentrasjonen, mens andre er analog, og krever at prøven sendes til et laboratorium for analyse.

I Norge anbefaler Statens strålevern at radonkonsentrasjonen i boliger ikke skal overstige 200 becquerel per kubikkmeter luft (Bq/m3). Dette gjelder både for nye og eksisterende boliger, og er en veiledende verdi som er satt for å sikre at befolkningen ikke utsettes for skadelig radonstråling.

Hvis radonkonsentrasjonen i boligen din er høyere enn 200 Bq/m3, anbefales det å ta tiltak for å redusere radonkonsentrasjonen. Det finnes ulike måter å gjøre dette på, som for eksempel å installere ventilasjonsanlegg, å legge radonsperre i gulvet, eller å tette sprekker og andre åpninger som kan slippe inn radon.

Det anbefales også å måle radonkonsentrasjonen i boligen minst en gang i året, slik at du kan holde oversikt over radonnivået og ta nødvendige tiltak hvis det blir for høyt.

Prisen på å måle radon kan variere avhengig av hvilken metode du velger å bruke, og hvilken leverandør du velger. Generelt sett kan prisen på å måle radon ligge mellom noen tusen kroner, avhengig av faktorene nevnt ovenfor.

Ja, det er mulig å bli syk av radon. Radon er en radioaktiv gass som kan være skadelig for helsen ved høye konsentrasjoner. Radon dannes naturlig ved at uran, et radioaktivt grunnstoff som finnes i bakken, brytes ned. Radon kan skade lungevevet og øke risikoen for lungekreft hvis du puster inn store mengder av den over en lengre periode.

Vil du vurdere artikkelen?

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 4.5 / 5. Antall vurderinger: 2

Vær førstemann!

Vi blir glad for dine tilbakemeldinger

Kommenter

Gardenradar
Logo