Forbrukeren har vurdert og testet 21 drivhus. På denne siden presenterer vi de 12 beste drivhusene. Disse er omtalt som best i test i sin kategori, basert på 0 omtaler fra brukere. Finn beste drivhus per desember 2024 i følge forbrukeren.
# | Produkt |
---|---|
1 | Drivhus med sokkel Qube 3,9 m² - Testens soleklare vinner! |
2 | Frittstående drivhus til balkong Juliana City Greenhouse - En god nummer to |
3 | Drivhus Juliana Grand Oase Nei, 13 m² |
Slik kårer vi beste drivhus
Vi holder oversikt over norske nettbutikker og overvåker til en hver tid de ulike produktene som finnes. Hver gang vi oppdager et nytt produkt legges dette til nettsiden. Deretter lar vi deg og andre forbrukere dele omtaler og rangere produktet. Listen du finner nedenfor består av 21 drivhus og er rangert etter vurderinger og rangeringer fra brukerne. Slik oppnår vi størst grad av uavhengighet og objektivitet når vi kårer beste drivhus i nåtid.
Skal du kjøpe drivhus på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Gardenstore og Grønt Fokus.
- Drivhus med sokkel Qube 3,9 m² - BEST I TEST 2024
- Frittstående drivhus til balkong Juliana City Greenhouse
- Drivhus Juliana Grand Oase Nei, 13 m²
- Drivhus Oasen Junior Orangeri
- Drivhus Bruka Aluminium, Glass, 5,0 m²
- Drivhus Juliana Veranda Aluminium, Nei, 4,4 m²
- Tak- og veggdrivhus Odla Vegg 3,4 – 7,2 m² Aluminium, Sikkerhetsglass, 3,36 m²
- Drivhus Juliana Premium Mur Sort
- Drivhus med sokkel QUBE VEGGDRIVHUS 4,7 m² – 7,1 m² 4,7 m²
- Drivhus Juliana Grand Oase Mur Sort, 13 m²
- Drivhus med sokkel QUBE VEGGDRIVHUS 0,8 m² – 1,2 m² 0,8 m²
- Drivhus Oasen Master Victorian Svart, 7,3 m²
- Slik velger du riktig drivhus
- Fordeler og ulemper med å kjøpe et drivhus
- Slik finansierer du drivhuset
- Spørsmål og svar om drivhus
Med Qube drivhus kan du dyrke din egen mat hele året. Qube er et lite vedlikehold, lavenergi og bærekraftig alternativ til tradisjonelle drivhus. Den er laget av aluminium som ikke bare er slitesterk, men også resirkulerbar. Rammen er belagt med sort lakk som beskytter den mot korrosjon og gir den et elegant utseende. Du kan også velge mellom 3 forskjellige størrelser for å passe dine behov!
Detached er et minimalistisk drivhus som vil hjelpe deg å dyrke ferske grønnsaker, urter og krydder på balkongen eller bakgården. Den er designet for alle som ønsker å dyrke mat, men ikke har plass til det. Frittliggende har lav profil og er designet for bruk i små rom. Den er laget av slitesterke materialer som vil vare i årevis.
Drivhuset Juliana Grand er det perfekte stedet for familien din å nyte sommeren. Denne rektangulære skjønnheten er mer som et hagerom enn et drivhus. Det er flere valg og størrelser tilgjengelig, fra 13-18,8 m².
Oasen Junior er et bærbart, lett og enkelt å montere drivhus. Den er perfekt for hobbygartneren, som ønsker å dyrke sine egne planter hjemme eller på balkongen. Oasen Junior har et UV-bestandig polykarbonattak og aluminiumsramme. Drivhuset er enkelt å montere og kan demonteres og settes sammen igjen uten problemer.
Drivhusbruk Aluminium er den perfekte løsningen for grønnsakshagen din. Det er et slitesterkt, enkelt å montere og kostnadseffektivt drivhus. Panelene er laget av aluminium og har en tykkelse på 0,8 mm. Rammen er laget av galvanisert stål og taket er laget av høykvalitets polykarbonat.
Hvis du vil dyrke din egen mat, men ikke har plass til det, så er dette drivhuset for deg. Den tar ikke mye plass og er perfekt for en liten bakgård. Med en rekke størrelser og alternativer å velge mellom, passer den garantert dine behov.
Odla-drivhuset er en perfekt løsning for enhver huseier som ønsker å dyrke sin egen mat og ha et miljøvennlig hjem. Odlas patenterte design tilbyr et bredt spekter av størrelser og konfigurasjoner, slik at du kan velge den perfekte som passer dine behov. Med Odla trenger du aldri å bekymre deg for hvor ditt neste måltid kommer fra.
Hvis du leter etter det perfekte stedet å dyrke blomstene, urtene eller grønnsakene dine, så er dette drivhuset for deg. Den er laget av materialer av høy kvalitet og er estetisk tiltalende for øyet. Drivhuset kan installeres på vegg eller tak.
Det perfekte drivhuset for deg med lite plass. Den tidløse designen til QUBE er tilgjengelig i to størrelser, 4,7 m² og 7,1 m².
Du kommer aldri til å ønske å gå tilbake til det gamle huset ditt etter at du har smakt på Greenhouse Juliana Grand. Den perfekte blandingen av moderne og tradisjonelle, dette huset venter bare på at du skal komme og sette ditt personlige preg på det. Med en vegg som base er den bare mer komplett enn de fleste andre hus.
Med QUBE kan du dyrke din egen mat eller blomster i hjemmet ditt, på balkongen eller til og med på en liten plass. QUBE er et drivhus med sokkel. Den er tilgjengelig i to størrelser: 0,8 m² og 1,2 m². Sokkelen er laget av høykvalitets tre og dekselet er laget av pustende PVC-materiale.
Vil du drive med hagearbeid i år? Enten du er profesjonell eller nybegynner, er Greenhouse Oasens Master for deg. Vi har mange størrelser og stiler å velge mellom, så alle plantene dine vil være fornøyde. Du får det beste fra begge verdener med vårt drivhus i viktoriansk stil som også kommer i mørkegrønn eller aluminium.
Slik velger du riktig drivhus
Det finnes mange faktorer å vurdere når du velger et drivhus. Her er noen tips du kan følge:
Formål
Hva vil du bruke drivhuset til? Skal du ha det for å dyrke planter, eller skal det bare være et sted å nyte utsikten og være ute om vinteren? Dette kan hjelpe deg å bestemme hvilken type drivhus som passer best for deg.
Plassering
Vurdér plasseringen. Tenk gjennom hvor du vil ha drivhuset, og sjekk at det er plass nok til å få det plassert der du vil. Det kan også være lurt å vurdere om du har nok sol eller skygge i området, og om du har nok avstand til eventuelle naboer.
Størrelse
Vurder størrelsen. Sørg for at drivhuset passer til størrelsen på hagen din, og sjekk at du har nok plass til å bruke det som du ønsker. Det kan også være lurt å vurdere om du trenger plass til å lagre utstyr og tilbehør, eller om du vil ha plass til å sitte og slappe av.
Materialer
Vurdér materialer. Drivhus kan lages av mange ulike materialer, som plast, glass eller aluminium. Tenk gjennom hva som passer best for deg og hagen din, og vurder fordeler og ulemper ved ulike alternativer. Plastdrivhus er ofte billigere og enklere å vedlikeholde enn glassdrivhus, men de kan ikke være like holdbare. Glassdrivhus gir god lysgjennomslipp, men de kan være dyrere og krever mer vedlikehold. Aluminiumdrivhus er ofte holdbare og enkle å vedlikeholde, men de kan være dyrere enn plastdrivhus.
Vedlikehold
Tenk på vedlikehold. Drivhus krever regelmessig vedlikehold for å holde seg i god form. Vurder hva som passer best for deg når det gjelder vedlikeholdskrav, og tenk på om du har tid og interesse for å gjøre dette selv eller om du vil ha hjelp fra en profesjonell.
Budsjett
Sett et budsjett. Drivhus kan variere mye i pris, så sørg for å ha et budsjett på forhånd for å unngå overforbruk
Fordeler og ulemper med å kjøpe et drivhus
Fordeler | Ulemper | ||
---|---|---|---|
Kan dyrke planter og grønnsaker året rundt | Kan være dyrt å kjøpe og bygge | ||
Gir mulighet for å dyrke planter og grønnsaker som ellers ikke ville vokse i klimaet | Kan kreve mye vedlikehold | ||
Kan hjelpe til med å regulere temperaturen og fuktigheten for planter og grønnsaker | Kan bli for varmt om sommeren hvis det ikke er godt ventilert |
Slik finansierer du drivhuset
Et drivhus koster vanligvis et sted mellom 10.000 kr og 25.000 kr. Derfor kan det ofte være et spørsmål om hvordan man kan finansiere kjøpet. Selv om det å investere i et drivhus kan bidra til økt markedsverdi av eiendommen den står på vil vi i Gardenradar alltid anbefale at man bruker kjøper drivhus ved hjelp av oppsparte midler. Dersom man likevel ønsker å låne penger til drivhuset har du følgende muligheter:
- Bruke Grønt fokus sin delbetalingsløsning.
- Ta opp et forbrukslån eller oppussingslån.
Dersom du velger å ta lån til formålet anbefaler vi å se til Finansduden.no. Der kan du se hvilken bank som tilbyr beste rente til en hver tid.
Spørsmål og svar om drivhus
Hva er lurt å dyrke i drivhus?
I Norge kan du dyrke en rekke ulike planter i et drivhus, avhengig av årstiden og klimaet. Her er noen forslag til hva du kan dyrke:
- Grønnsaker: Tomater, paprika, agurk, squash, chili, salat, spinat, rucola og andre grønnsaker kan dyrkes i et drivhus i Norge. Det kan være lurt å velge planter som tåler litt kjøligere temperaturer, slik som paprika og chili, hvis du har et drivhus med lavere temperatur.
- Blomster: Du kan dyrke ulike blomster i et drivhus, som pelargoner, orkideer, fuchsiaer og krysantemum. Det kan være lurt å velge planter som tåler litt kjøligere temperaturer, slik som pelargoner, hvis du har et drivhus med lavere temperatur.
- Frukt: Du kan dyrke ulike frukter i et drivhus, som jordbær, bringebær, solbær og kiwi. Det kan være lurt å velge planter som tåler litt kjøligere temperaturer, slik som jordbær, hvis du har et drivhus med lavere temperatur.
Husk at det kan være lurt å velge planter som passer til klimaet i området du bor i, og å tenke på vedlikeholdskrav og plassbehov når du velger hva du skal dyrke i drivhuset.
Hva er forskjell på orangeri og drivhus?
Orangerier og drivhus har noen likheter, men det finnes også noen forskjeller mellom de to:
- Bruksområde: Orangerier ble opprinnelig bygget for å dyrke appelsiner og andre tropiske frukter, mens drivhus ble bygget for å dyrke ulike planter og frukter. I dag brukes orangerier ofte som et sted å nyte utsikten og være ute om vinteren, mens drivhus brukes til å dyrke planter og frukter.
- Størrelse: Orangerier er ofte større enn drivhus, og de har ofte et mer imponerende utseende. Drivhus er ofte mindre og mer enkle i designet.
- Materialer: Orangerier kan være laget av ulike materialer, som glass, tre eller aluminium, mens drivhus ofte lages av plast eller glass.
- Pris:Orangerier kan være dyrere enn drivhus, avhengig av størrelse og materialer.
Generelt sett er orangerier større og mer imponerende enn drivhus, og de brukes ofte som et sted å nyte utsikten og være ute om vinteren. Drivhus brukes derimot hovedsakelig til å dyrke planter og frukter.
Hvor mye koster det å bygge drivhus?
Som en tommelfingerregel kan man si at det kan koste fra noen tusen kroner og opp mot flere titusener å bygge et drivhus.
Det er vanskelig å gi en nøyaktig pris på hva det vil koste å bygge et drivhus i Norge, da det avhenger av en rekke faktorer, som størrelsen på drivhuset, materialene som brukes, om det skal være koblet til strømnettet eller om det skal være selvforsynt med energi, og hvor avansert det skal være.
Skal drivhuset stå i full sol?
Det er viktig at drivhuset ditt har godt med solskinn, da dette er viktig for veksten til planter og grønnsaker. Det er imidlertid også viktig å sørge for at drivhuset ikke blir for varmt, spesielt om sommeren. Derfor kan det være lurt å sørge for at det finnes muligheter for å regulere temperaturen og luftfuktigheten inne i drivhuset, for eksempel ved å ha en god luftventilasjon eller ved å bruke solskjerming. Det kan også være lurt å plassere drivhuset slik at det får solskinn på morgen- og formiddagsstundene, men ikke full sol hele dagen.
Er drivhus søknadspliktig?
I Norge gjelder følgende regler for bygging av drivhus:
- Dersom drivhuset skal være høyere enn 2,5 meter og har et bruksareal på mer enn 6 m², må det søkes om tillatelse hos kommunen før byggingen kan starte.
- Dersom drivhuset skal være høyere enn 2,5 meter, men har et bruksareal på inntil 6 m², er det ikke søknadspliktig, men det må meldes til kommunen.
- Dersom drivhuset ikke skal være høyere enn 2,5 meter, er det ikke søknadspliktig og det trenger heller ikke meldes til kommunen.
Vil du vurdere artikkelen?
Klikk på en stjerne og gi din vurdering!
Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1
Vær førstemann!