Gressklipper test: De 16 beste gressklipperne (juni 2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av anmeldelser fra brukerne våres. Hurtiglenker til butikker er i flere tilfeller annonselenker. Dette fordi at vi kan tjene penger på trafikk vi sender til nettbutikkene. Her kan du leser mer om oss og hvordan nettsiden bruker annonser. Du er også alltid velkommen til å kontakte oss dersom du ønsker å komme med en tilbakemelding.

Forbrukeren har vurdert og testet 4 gressklippere. På denne siden presenterer vi de 16 beste gressklipperne. Disse er omtalt som best i test i sin kategori, basert på 0 omtaler fra brukere. Finn beste gressklipper per juni 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste gressklipper

Vi holder oversikt over norske nettbutikker og overvåker til en hver tid de ulike produktene som finnes. Hver gang vi oppdager et nytt produkt legges dette til nettsiden. Deretter lar vi deg og andre forbrukere dele omtaler og rangere produktet. Listen du finner nedenfor består av 4 gressklippere og er rangert etter vurderinger og rangeringer fra brukerne. Slik oppnår vi størst grad av uavhengighet og objektivitet når vi kårer beste gressklipper i nåtid.

Skal du kjøpe gressklippper på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Staypro og Gardenstore.

Black & Decker SmartLawn 1200W klipperen er det perfekte alternativet for enhver huseier som leter etter en kraftig, praktisk og brukervennlig gressklipper. Med denne maskinen vil du kunne bevege deg over gresset ved hjelp av luft og klippe jevnt og enkelt. Black & Decker SmartLawn 1200W er enkel å montere, har stor klippebredde og kommer med en kraftig motor som gir en

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Bosch Rotak er verdens første batteridrevne gressklipper. Den innovative designen og funksjonaliteten betyr at du enkelt kan klippe plenen din uten å måtte bryne med kabler – noe som gjør det lettere å vedlikeholde en vakker hage.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Dewalt DCMW564N er en 36V (2x18V) gressklipper med en børsteløs motor, en klippebredde på 48 cm og et beholdervolum på 55 liter. Med sin børsteløse motor har den ingen vedlikeholdskostnader og er mer miljøvennlig. Den passer for plener opptil 800 m² og har en klippehøyde på 20 - 70 mm.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Hvilken gressklipper skal jeg velge?

Det finnes mange forskjellige gressklippere å velge mellom, og det kan være lurt å vurdere følgende ting når du velger en:

Størrelsen på plenen

 Har du en liten eller stor plen? Dette vil påvirke hvilken størrelse gressklipper du trenger.

Terrenget

 Er plenen din jevn, eller har den mange ujevnheter og hindringer? Dette kan påvirke hvilken type gressklipper som vil fungere best for deg.

Budsjett

 Har du råd til å investere i en mer avansert gressklipper, eller leter du etter noe billigere?

Drivstofftype

 Ønsker du en gressklipper som kjører på bensin, elektrisitet, eller noe annet? Hver type har fordeler og ulemper, så det kan være lurt å vurdere hvilken som passer best for deg.

Det kan også være lurt å lese anmeldelser og sammenligne ulike modeller for å finne en gressklipper som passer dine behov og ønsker best mulig.

Fordeler og ulemper med ulike type gressklippere

Gassdrevne gressklippere:

Fordeler:

 • Kan klippe gresset fort og effektivt
 • Kan brukes på store gressplener
 • Kan klippe gjennom tett gress og ujevnheter

Ulemper:

 • Kan være litt tyngre og mer ubehagelig å bruke i lengden
 • Kræsjer lettere enn elektriske gressklippere
 • Kan være støyende
 • Utgifter til gass og vedlikehold kan være høyere enn for elektriske gressklippere

Elektriske gressklippere:

Fordeler:

 • Lettere og mer behagelig å bruke
 • Stille og utslippsfri
 • Lavt vedlikehold og lavere kostnader enn for gassdrevne gressklippere

Ulemper:

 • Begrenset rekkevidde (må være tilkoblet strøm)
 • Kan ha problemer med å klippe gjennom tett gress og ujevnheter
 • Kan ikke brukes på store gressplener

Robotgressklippere:

Fordeler:

 • Klarer å klippe gresset selv uten menneskelig innblanding
 • Stille og utslippsfri
 • Lavt vedlikehold

Ulemper:

 • Dyrere enn andre typer gressklippere
 • Kan ha problemer med å klippe gjennom tett gress og ujevnheter
 • Kan ikke brukes på store gressplener
 • Kan ha problemer med å navigere rundt hindringer og klippe gresset jevnt

Spørsmål og svar om gressklippere

Elektriske gressklippere kan være gode valg for noen, men det avhenger av dine behov og ønsker.

Noen fordeler ved elektriske gressklippere er:
 • De er ofte stillere enn bensindrevne gressklippere.
 • De slipper ut færre utslipp enn bensindrevne gressklippere, noe som kan være bra for miljøet og for luftkvaliteten i området der du bor.
 • De er ofte enklere å vedlikeholde enn bensindrevne gressklippere.
Samtidig er det noen ulemper ved elektriske gressklippere som du bør være klar over:
 • De krever tilgang til en elektrisk stikkontakt, noe som kan være begrensende hvis du har en stor plen eller ikke har en stikkontakt i nærheten av plenen din.
 • De har ofte en kortere rekkevidde enn bensindrevne gressklippere, så du må kanskje koble til og fra en forlengelsesledning flere ganger underveis.
 • De kan ha en lavere kapasitet enn bensindrevne gressklippere, så de kan ikke alltid håndtere så mye gress på en gang.

Alt i alt avhenger det av dine behov og ønsker hvilken type gressklipper som vil være best for deg. Det kan være lurt å vurdere fordeler og ulemper ved både elektriske og bensindrevne gressklippere før du tar en beslutning.

Hvor lenge en gressklipper varer, avhenger av en rekke faktorer, inkludert hvilken type gressklipper du har, hvordan du bruker den, og hvordan du vedlikeholder den. Generelt sett kan en gressklipper vare i mange år hvis den brukes og vedlikeholdes riktig, men dette vil variere fra enhet til enhet.

For å øke levetiden på gressklipper kan det være lurt å følge anbefalingene fra produsenten for vedlikehold og å oppbevare gressklipper på et tørt sted når den ikke er i bruk. Det kan også være lurt å kontrollere gressklipperbladene regelmessig for å sørge for at de er skarpe og i god form, da slitte blader kan føre til at gresset blir skadet og at gressklipper ikke fungerer optimalt.

Det er generelt sett ikke anbefalt å la gressklipper stå ute i regn, da dette kan føre til at gressklipper blir skadet og kan gjøre den mindre effektiv. Gressklipper bør oppbevares på et tørt sted når den ikke er i bruk, for eksempel i en garasje eller et skur. Dette kan beskytte gressklipper mot fuktighet og rust, noe som kan bidra til å øke levetiden.

Generelt sett anbefales det å klippe gresset minst én gang i uken, men dette kan variere.

Noen ting du kan vurdere når du bestemmer deg for hvor ofte du bør klippe gresset med robotklipper:

 • Gresset: Har du et tett og mykt gress, eller er gresset tynnere og mer sprøtt? Tettere gress kan trenge å bli klippet oftere enn tynnere gress.
 • Værforhold: Vokser gresset raskt på grunn av mye regn eller varme temperaturer? Dette kan påvirke hvor ofte du bør klippe gresset.
 • Personlige preferanser: Hva slags look ønsker du å oppnå med gresset ditt? Har du lyst på en kortere eller lenger gressklipper, eller noe midt i mellom?

Det er generelt sett ikke anbefalt å klippe gresset når det er vått, da dette kan føre til at gresset blir skadet og at det blir mer sårbart for sykdommer. Når gresset er vått, kan det også være mer slittende på gressklipperbladene og kan gjøre at de blir sløve og mindre effektive.

Hvis du må klippe gresset når det er vått, kan det være lurt å sørge for at gresset er tørt nok til at du kan tråkke på det uten at det setter seg fast i skoene dine. Det kan også være lurt å sette gressklipperbladene på høyeste innstilling for å unngå at gresset kuttes for kort, noe som kan føre til at gresset blir mer sårbart for sykdommer.

Vil du vurdere artikkelen?

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Vi blir glad for dine tilbakemeldinger

Kommenter

Gardenradar
Logo