Robotgressklipper test: De 16 beste robotgressklipperne (juli 2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av anmeldelser fra brukerne våres. Hurtiglenker til butikker er i flere tilfeller annonselenker. Dette fordi at vi kan tjene penger på trafikk vi sender til nettbutikkene. Her kan du leser mer om oss og hvordan nettsiden bruker annonser. Du er også alltid velkommen til å kontakte oss dersom du ønsker å komme med en tilbakemelding.

Forbrukeren har vurdert og testet 3 robotgressklippere. På denne siden presenterer vi de 16 beste robotgressklipperne. Disse er omtalt som best i test i sin kategori, basert på 0 omtaler fra brukere. Finn beste robotgressklipper per juli 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste robotgressklipper

Vi holder oversikt over norske nettbutikker og overvåker til en hver tid de ulike produktene som finnes. Hver gang vi oppdager et nytt produkt legges dette til nettsiden. Deretter lar vi deg og andre forbrukere dele omtaler og rangere produktet. Listen du finner nedenfor består av 3 robotgressklippere og er rangert etter vurderinger og rangeringer fra brukerne. Slik oppnår vi størst grad av uavhengighet og objektivitet når vi kårer beste robotgressklipper i nåtid.

Skal du kjøpe robotgressklipper på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Staypro og Gardenstore.

Stopp støyen og kom tilbake til å nyte hagen din. Med GARDENA SILENO minimum kan du ha en stillegående, intelligent robotgressklipper som er perfekt for mindre plener og presisjonsklipping. Den har høy ytelse, men likevel enkel å bruke og vedlikeholde, noe som gjør den til det perfekte valget for enhver huseier.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Ser du etter en gressklipper som er så stillegående som mulig, intelligent og enkel å bruke? Se ikke lenger! Gardena SILENO minimum er den perfekte løsningen for mindre plener opp til 250 m². Med en klippebredde på 16 cm er den perfekt for den lille hagen din. Og med vår GARDENA Bluetooth-app kan du stille inn størrelsen og høyden på plenen med bare noen få trykk på

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Slik velger du riktig robotklipper

Det finnes en rekke ting du bør vurdere når du skal velge en robotgressklipper. Her er noen av de viktigste faktorene du bør tenke på:

Størrelse på gressplenen

Det er viktig å velge en robotgressklipper som er kapabel til å håndtere størrelsen på gressplenen din. Noen robotgressklippere er mer egnet for små plener, mens andre er mer egnet for store plener.

Terreng

Robotgressklippere kan ha problemer med å navigere rundt hindringer og klippe gjennom tett gress og ujevnheter. Så du bør velge en robotgressklipper som er kapabel til å håndtere terrenget på gressplenen din.

Batterikapasitet

Det er viktig å velge en robotgressklipper med en batterikapasitet som tilsvarer størrelsen på gressplenen din. Jo større gressplenen er, desto lenger skal robotgressklipperen være i stand til å klippe på ett batteriladning.

Pris

Robotgressklippere kan være dyre, så det kan være lurt å sammenligne priser og vurdere hvilken robotgressklipper som gir best verdi for pengene.

Kundevurderinger

Det kan være lurt å lese kundevurderinger og se etter robotgressklippere som har fått gode anmeldelser. Dette kan gi deg en pekepinn på hvilke robotgressklippere som er pålitelige og effektive.

Fordeler og ulemper med robotgressklippere

FordelerUlemper
Klarer å klippe gresset selv uten menneskelig innblandingDyrere enn andre typer gressklippere
Stille og utslippsfriKan ha problemer med å klippe gjennom tett gress og ujevnheter
Lavt vedlikeholdKan ikke brukes på store gressplener
Kan ha problemer med å navigere rundt hindringer og klippe gresset jevntKan være ubeleilig å lagre

Spørsmål og svar om robotgressklippere

Generelt sett kan en robotgressklipper vare i mange år hvis den brukes og vedlikeholdes riktig, men dette vil variere fra enhet til enhet.

For å øke levetiden på robotgressklipper kan det være lurt å følge anbefalingene fra produsenten for vedlikehold, som for eksempel å tømme klippekammeret regelmessig og å holde robotgressklipper ren. Det kan også være lurt å oppbevare robotgressklipper på et tørt sted når den ikke er i bruk, for eksempel i en garasje eller et skur.

Generelt sett anbefales det å la robotklipper gå minst én gang i uken, men dette kan variere.

Noen ting du kan vurdere når du bestemmer deg for hvor ofte robotklipper bør gå:

 

  • Gresset: Har du et tett og mykt gress, eller er gresset tynnere og mer sprøtt? Tettere gress kan trenge å bli klippet oftere enn tynnere gress.
  • Værforhold: Vokser gresset raskt på grunn av mye regn eller varme temperaturer? Dette kan påvirke hvor ofte robotklipper bør gå.

Generelt sett anbefales det å bytte kniver på robotgressklipper minst én gang i året, men dette kan variere.

Noen ting du kan vurdere når du bestemmer deg for hvor ofte du bør bytte kniver på robotgressklipper:

 

  • Gresset: Har du et tett og mykt gress, eller er gresset tynnere og mer sprøtt? Tettere gress kan være hardere på knivene og kan trenge å bli byttet oftere enn tynnere gress.
  • Bruk: Bruker du robotgressklipper ofte, eller klipper du gresset med andre metoder også? Jo oftere du bruker robotgressklipper, jo mer slitte kan knivene bli, og du kan trenge å bytte dem oftere.
  • Knivkvalitet: Har du kjøpt kniver av god kvalitet?Dårligere kvalitet har kortere levetid.

Det er generelt sett ikke anbefalt å la robotgressklipper stå ute om vinteren, da dette kan føre til at robotgressklipper blir skadet av vær og kulde. Robotgressklipper bør oppbevares på et tørt sted når den ikke er i bruk, for eksempel i en garasje eller et skur. Dette kan beskytte robotgressklipper mot fuktighet og frost, noe som kan bidra til å øke levetiden.

Det er generelt sett ikke anbefalt å la robotgressklipper stå ute i regn, da dette kan føre til at robotgressklipper blir skadet og kan gjøre den mindre effektiv. Robotgressklipper bør oppbevares på et tørt sted når den ikke er i bruk, for eksempel i en garasje eller et skur. Dette kan beskytte robotgressklipper mot fuktighet, noe som kan bidra til å øke levetiden.

Hvor stor robotgressklipper du trenger, avhenger av en rekke faktorer, inkludert størrelsen på plenen din, hvilken type gress du har, og hva slags stil du ønsker å oppnå på gresset ditt. Det kan være lurt å vurdere følgende når du bestemmer deg for hvilken størrelse robotgressklipper du trenger:

 

  • Plenstørrelse: Har du en liten plen, eller er plenen din stor? Jo større plen du har, desto større robotgressklipper kan du trenge.
  • Gress: Har du et tett og mykt gress, eller er gresset tynnere og mer sprøtt? Tettere gress kan trenge en kraftigere robotgressklipper enn tynnere gress.
  • Stil: Ønsker du en kortere eller lenger gressklipper, eller noe midt i mellom? Dette kan påvirke hvilken størrelse robotgressklipper du trenger.

En robotklipper vil bruke omtrent 150-200 kwh per år på et område på 700m2. Eksakt strømforbruk vil variere utifra forbruk og modell.

Vil du vurdere artikkelen?

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Vi blir glad for dine tilbakemeldinger

Kommenter

Gardenradar
Logo