Hammer test: De 12 beste hammerne (juni 2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av anmeldelser fra brukerne våres. Hurtiglenker til butikker er i flere tilfeller annonselenker. Dette fordi at vi kan tjene penger på trafikk vi sender til nettbutikkene. Her kan du leser mer om oss og hvordan nettsiden bruker annonser. Du er også alltid velkommen til å kontakte oss dersom du ønsker å komme med en tilbakemelding.

Forbrukeren har vurdert og testet 24 hammere. På denne siden presenterer vi de 12 beste hammerne. Disse er omtalt som best i test i sin kategori, basert på 0 omtaler fra brukere. Finn beste hammer per juni 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste hammer

Vi holder oversikt over norske nettbutikker og overvåker til en hver tid de ulike produktene som finnes. Hver gang vi oppdager et nytt produkt legges dette til nettsiden. Deretter lar vi deg og andre forbrukere dele omtaler og rangere produktet. Listen du finner nedenfor består av 24 hammere og er rangert etter vurderinger og rangeringer fra brukerne. Slik oppnår vi størst grad av uavhengighet og objektivitet når vi kårer beste hammer i nåtid.

Skal du kjøpe hammer på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Staypro.

Hultafors TC 16L Hammer er det perfekte verktøyet for alle dine hamringsbehov. Den er ergonomisk utformet for å redusere tretthet, med et L-skaft som gjør det lettere å nå vanskelige steder uten å etterlate merker. Det smidde hodet er laget av ett stykke stål, noe som øker holdbarheten og reduserer vibrasjoner. Kloen er tynn og sterk, noe som gjør det enkelt å fjerne spiker uten å etterlate merker på treverket.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Hvis du leter etter en hammer som er lett og som ikke skader hendene dine, så er Fiskars IsoCore den for deg! Denne hammeren har et antivibrasjonssystem som produserer 70 % mindre vibrasjoner. Den har også et ergonomisk grep for fast og sikker håndtering.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Hultafors TC20XL er en ergonomisk utformet hammer som er smidd i ett stykke for økt holdbarhet. Håndtaket har en vibrasjonsdempende uretanplugg for redusert vibrasjon og forbedret brukerkomfort. Det er et perfekt verktøy for enhver snekker, landskapsarkitekt eller gjør-det-selv.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Hvis du leter etter en hammer som varer livet ut, trenger du ikke lete lenger. Milwaukee TI14SC-H18 er det perfekte valget for de som ønsker en slitesterk, lett og kraftig hammer. Denne titanhammeren er bygget for å vare, og har til og med en magnetisk spikerstarter som holder spiker på plass slik at du kan bruke den andre hånden til å holde arbeidsstykket. Enten du jobber med et hjemmeprosjekt eller trenger å gjøre noe

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Hultafors Z 900 Smihammer er laget i Sverige siden 1891 og er en 1000 g smijernshammer med herdet penn og slående ansikt. Hickory-treskaftet er laget av bærekraftig skogbruk. Denne tradisjonelle smilehammeren er perfekt for både profesjonell og gjør-det-selv bruk.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Du har aldri sett en hammer som denne før! Hultafors' KP 750 er en unik snekkerhammer med firkantet slagflate. Skaftet er montert på skallet med stålskinner og håndtaket er laget av støtsikkert hardtre.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Hultafors har laget hammere siden 1791. TS 16 er en snekkerhammer med ergonomisk utformet håndtak og en tynn, sterk klo som gjør det lettere å nå spiker uten å etterlate merker. Med sitt patenterte støtdempende system er Hultafors TS 16 den perfekte hammeren for hardt arbeid.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Bahcos 529-16-L Ergo er en hammer som kan brukes til ulike jobber. Den har et gummiert håndtak som gir et godt grep i ulike posisjoner. Dimensjonene på 327x134x31 mm gjør den enkel å bruke til mange forskjellige oppgaver. Den er laget av smidd stål, så den er holdbar og langvarig.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Stanley 1-51-031 er en høykvalitets hammer for tømrerarbeid, murverk og generell gjør-det-selv. Den har et varmebehandlet karbonstålhode for styrke, holdbarhet og sikkerhet. Håndtaket er laget av slitesterk plast med et sklisikkert grep som gir komfort og kontroll. Stanley 1-51-031 er et utmerket valg for alle som leter etter en pålitelig hammer.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Hultafors TC 20 L er snekkerhammeren som er designet for å redusere vibrasjonen i hånden. Stålhodet er belagt med en slitesterk og langvarig, ripebestandig maling. Håndtaket er laget av hickory og er designet for optimalt grep.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Slik velger du riktig hammer

Det finnes mange ulike typer hammere, og det kan være lurt å velge den typen som passer best til det formålet du skal bruke den til. Her er noen faktorer å vurdere når du skal velge hammer:

Formål

Det finnes hammere for mange ulike formål, som for eksempel spikering, trefresing og meisling. Velg en hammer som passer til det formålet du skal bruke den til.

Vekt

Hammere kan komme i ulike vektklasser, og det kan være lurt å velge en hammer som passer til din styrke og komfort. En hammer som er for tung kan være vanskelig å bruke over tid, mens en hammer som er for lett kan være mindre effektiv.

Materiale

Hammere kan lages av ulike materialer, som for eksempel tre, plast og metall. Velg en hammer som passer til det materialet du skal jobbe med.

Håndtak

Det er viktig at håndtaket på hammer er behagelig å holde i, da du kan være nødt til å holde på hammer over lengre tid. Velg en hammer med et håndtak som føles behagelig å holde i.

Merker

Det finnes mange ulike merker av hammere, og det kan være lurt å sjekke anmeldelser og sammenlign priser for å finne den hammer som passer best for deg.

Spørsmål og svar om hammere

Det er vanskelig å si nøyaktig når hammeren ble oppfunnet, da hammeren er et gammelt verktøy som har vært i bruk i tusenvis av år. Det finnes funn av primitive hammere som er så gamle som 30 000 år, så det er sannsynlig at hammeren har vært i bruk siden steinalderen.

Hammeren som vi kjenner den i dag, med et skaft og et hode som kan brukes til å hamre med, har trolig vært i bruk siden bronsealderen. I løpet av historien har hammeren vært et viktig verktøy for mange ulike formål, fra å slå spiker til å forme metall.

I dag finnes det mange ulike typer hammere for ulike formål, og hammeren er et viktig verktøy innen mange bransjer, fra bygg og industri til håndverk og hjemmebruk.

Hammere kan lages av ulike materialer, avhengig av hvilken type hammer det er snakk om og hva den skal brukes til. Her er noen eksempler på materialer som hammere kan lages av:

  • Tre: Hammere med trehåndtak er ofte billigere enn hammere med metallhåndtak, og er gode for lett spikering og lignende. Trehåndtak kan være behageligere å holde i enn metallhåndtak, men kan være mer sårbare for slitasje og kan knekke eller sprekke hvis de blir utsatt for harde støt.
  • Plast: Plasthammere er ofte lettere enn hammere med metallhåndtak, og kan være behageligere å holde i over lengre tid. Plasthammere kan være et godt valg for lett spikering og lignende.
  • Metall: Hammere med metallhåndtak er ofte mer holdbare enn hammere med trehåndtak, og kan være et godt valg for mer krevende arbeid. Metallhammere kan være litt tungere enn andre typer hammere, men kan være mer effektive for å få gjort jobben raskt.
  • Fiberglass: Fiberglasshammere er ofte lettere enn metallhammere, og kan være behageligere å holde i over lengre tid. Fiberglasshammere kan være et godt valg for lett spikering og lignende.

Vil du vurdere artikkelen?

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 2

Vær førstemann!

Vi blir glad for dine tilbakemeldinger

Kommenter

Gardenradar
Logo