Meterstokk test: De 12 beste meterstokkene (juli 2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av anmeldelser fra brukerne våres. Hurtiglenker til butikker er i flere tilfeller annonselenker. Dette fordi at vi kan tjene penger på trafikk vi sender til nettbutikkene. Her kan du leser mer om oss og hvordan nettsiden bruker annonser. Du er også alltid velkommen til å kontakte oss dersom du ønsker å komme med en tilbakemelding.

Forbrukeren har vurdert og testet 20 meterstokker. På denne siden presenterer vi de 12 beste meterstokkene. Disse er omtalt som best i test i sin kategori, basert på 0 omtaler fra brukere. Finn beste meterstokk per juli 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste meterstokk

Vi holder oversikt over norske nettbutikker og overvåker til en hver tid de ulike produktene som finnes. Hver gang vi oppdager et nytt produkt legges dette til nettsiden. Deretter lar vi deg og andre forbrukere dele omtaler og rangere produktet. Listen du finner nedenfor består av 20 meterstokker og er rangert etter vurderinger og rangeringer fra brukerne. Slik oppnår vi størst grad av uavhengighet og objektivitet når vi kårer beste meterstokk i nåtid.

Skal du kjøpe meterstokk på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Staypro.

Hultafors 1959-02-10 er en 2 meter stor målestav laget av bjørk med svenske stålfuger, som muliggjør tynne segmenter og en fleksibel målestav. Metrisk gradering i svart på begge sider med røde desimeterverdier.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Denne 2 meter lange linjalen er laget av en slitesterk plast og har både metriske og engelske graderinger. De metriske graderingene er i millimeter, centimeter og meter. De engelske graderingene er i tommer, fot og yards.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Hultafors 559-2-10 er en målestokk som ikke bare er vakker, men også praktisk. Målepinnen har en svensk stålskjøt som muliggjør tynne segmenter og en fleksibel målestav. Den har intern metrisk gradering på begge sider med svarte tall og røde desimeterverdier.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Håndverkere, snekkere og andre håndverkere vet hvor viktig det er å ha et pålitelig og allsidig verktøy for sitt fag. Med Hultafors 59-1-6 vil du ha akkurat det. Det klassiske og uunnværlige verktøyet for enhver håndverker. Tradisjonelt produsert av glassbjørk med svenske stålfuger som muliggjør tynne segmenter og en fleksibel målestokk.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Hultafors G 59-2-10 VI er det perfekte verktøyet for de som trenger en sterk, slitesterk og lett målerstokk. Det er en meterstokk laget av glassfiberforsterket polyamid, som gir økt motstand mot fuktighet. Den egner seg også utmerket til bruk under vanskelige forhold hvor arbeidsmiljøet er vått eller fuktig.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Hvordan fungerer en meterstokk

En meterstokk er et måleinstrument som brukes til å måle avstander og dimensjoner. Den består vanligvis av en stang av tre, plast eller metall med målemarkeringer på den ene siden. Målemarkeringene kan være i inches (tommers) eller centimeter, og stokken kan ha en fast lengde på 1 meter eller den kan være justerbar.

For å bruke en meterstokk, plasserer man den mot overflaten man ønsker å måle og leser av målemarkeringen på stokken som passer med kanten på overflaten. Hvis man ønsker å måle en lengde som er lenger enn selve meterstokken, kan man bruke den som en avstandsholder og deretter måle den resterende lengden med et målebånd eller et annet lignende instrument.

Meterstokker er nyttige verktøy for mange forskjellige formål, for eksempel når man skal måle avstander i byggeprosjekter, når man skal måle dimensjoner på et møbel for å se om det passer inn i et rom, eller når man skal måle avstanden mellom to punkter.

Spørsmål og svar om meterstokken

En meterstokk brukes til å måle avstander.

Navnet «tommestokk» kommer fra det franske ordet «calibré», som betyr «skalert». Tommestokk ble først utviklet på 1600-tallet, og var da et verktøy som ble brukt av urmakere og andre håndverk ere som trengte en nøyaktig måte å måle små avstander og diametere på.

I dag brukes tommestokker av mange ulike håndverkere og teknikere, og de finnes i ulike størrelser og utforminger.

Vil du vurdere artikkelen?

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 2

Vær førstemann!

Vi blir glad for dine tilbakemeldinger

Kommenter

Gardenradar
Logo