Motorsag test: De 16 beste motorsagene (juli 2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av anmeldelser fra brukerne våres. Hurtiglenker til butikker er i flere tilfeller annonselenker. Dette fordi at vi kan tjene penger på trafikk vi sender til nettbutikkene. Her kan du leser mer om oss og hvordan nettsiden bruker annonser. Du er også alltid velkommen til å kontakte oss dersom du ønsker å komme med en tilbakemelding.

Forbrukeren har vurdert og testet 15 motorsager. På denne siden presenterer vi de 16 beste motorsagene. Disse er omtalt som best i test i sin kategori, basert på 0 omtaler fra brukere. Finn beste motorsag per juli 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste motorsag

Vi holder oversikt over norske nettbutikker og overvåker til en hver tid de ulike produktene som finnes. Hver gang vi oppdager et nytt produkt legges dette til nettsiden. Deretter lar vi deg og andre forbrukere dele omtaler og rangere produktet. Listen du finner nedenfor består av 15 motorsager og er rangert etter vurderinger og rangeringer fra brukerne. Slik oppnår vi størst grad av uavhengighet og objektivitet når vi kårer beste motorsag i nåtid.

Skal du kjøpe trillebår på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Gardenstore eller Staypro.

Milwaukee M18 FCHS-121B motorsag er den nye, forbedrede versjonen av den klassiske motorsagen. Med en børsteløs motor er denne motorsagen kraftig og effektiv. Den har en variabel hastighet, slik at du kan velge den hastigheten som passer best for dine behov. Milwaukee M18 FCHS-121B har også en sikkerhetsclutch som vil stoppe bladet i tilfelle tilbakeslag, og en anti-v

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Leter du etter en grensag som vil gi deg det beste fra to verdener? Se ikke lenger enn til Milwaukee M12 FHS-602X. Denne 12 V-sagen er perfekt for kapping av grener og stokker på opptil 120 stykker Ø 75 mm hardtre per M12 4,0 Ah batteri. Den har kapasitet til å kutte grener opp til 50 mm i diameter, og har en bladdiameter på 165 mm.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Å sage ved kan være en vanskelig oppgave. Boschs nye DIY Easy Cut 12 er den perfekte sagen for hjemme- og hageprosjekter. Med sin ergonomiske design er den lett å håndtere og gir nok kraft til å skjære gjennom tre opp til 40 mm i tykkelse. Den har også et integrert LED-lys som gjør det lettere å se hva du gjør, og en innebygd støvblåser som holder arbeidsområdet ditt rent.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

DeWalt motorsagen er den reneste og mest effektive måten å få jobben gjort på. Med en 14" sverd og kjede kan den skjære gjennom alt i veien. Den er designet for ekstreme skjæreforhold med en kraftig X4-motor som leverer opptil 575 cc luftkjølt kraft. DeWalt motorsagen er lett, lett å starte og har et oljefritt design så det er alltid

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Bosch DIY Easy Cut 12 er en sag som er enkel å bruke og skjærer nøyaktig gjennom ethvert materiale. Den er perfekt for bruk i hjemmet eller hagen, og skjærer lett gjennom tre, metall, plast eller stein. Du kan bruke den til å skjære gjennom lange planker av tre, samt grener og mindre stokker. Den har en sikkerhetsbeskyttelse som hindrer deg i å skade deg selv mens den er i bruk.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Milwaukee M18 FCHSC-0 er det perfekte verktøyet for et bredt spekter av bruksområder. Enten du skal takle en stor arbeidsplass, eller ta på deg bakgården din, vil denne motorsagen få jobben gjort. Den er utstyrt med neste generasjon POWERSTATE™ børsteløs motor og REDLINK PLUS™ elektronikk for bedre ytelse og holdbarhet. 18V batterisystemet gir mer strøm, lengre driftstid og raskere lading. Jo kortere

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

EGO CS1614E motorsag er et utmerket valg for de som leter etter en lett, brukervennlig motorsag. Med sitt 40 cm lange blad og en kjedehastighet på 20 m/s gir CS1614E et svært effektivt kutt. Det medfølgende 5,0 Ah-batteriet gir opptil 90 minutters kontinuerlig bruk og kan lades på bare 1 time.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

EGO CSX3000 motorsag er det perfekte verktøyet for dine profesjonelle behov. Den er designet spesielt for profesjonelle arborister og seksjonsfellere, med et 30 cm langt sverd og 20 m/s kjedehastighet. 56 V-batteriet holder deg i gang hele dagen, slik at du kan takle enhver oppgave.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Hvordan velge motorsag

Det er en rekke ting du kan vurdere når du skal velge motorsag:

Størrelse og vekt

Hvis du skal bruke motorsagen mye, kan det være lurt å velge en som er lett og enkel å holde. Dette gjør at du kan jobbe lenger uten å bli sliten.

Sagblad

Det er viktig å velge et sagblad som passer til formålet du skal bruke motorsagen til. Det finnes sagblader for ulike materialer, så det er lurt å sjekke at du velger et sagblad som passer til det materialet du skal kutte.

Motoreffekt

Motoreffekten avgjør hvor kraftig motorsagen er. Hvis du skal kutte tykkere materialer, kan det være lurt å velge en motorsag med høy motoreffekt.

Pris

Prisen på motorsager kan variere mye, så det kan være lurt å vurdere hva du vil bruke motorsagen til og hvor mye du vil bruke den før du bestemmer deg for hvilken motorsag du skal kjøpe.

Spørsmål og svar om motorsager

Motorsager er kraftige verktøy som kan være farlige å bruke hvis man ikke følger sikkerhetsrådene og anvisningene fra produsenten nøye. Det er derfor viktig at motorsager kun brukes av personer som har tilstrekkelig kunnskap og erfaring med å bruke dette verktøyet. Det anbefales at motorsager kun brukes av voksne, og at barn og ungdom under 18 år ikke bruker motorsager uten tilsyn og opplæring fra en voksen.

Det er også viktig å huske på at motorsager krever en viss form for fysisk styrke og utholdenhet for å kunne brukes på en sikker og effektiv måte. Hvis du har problemer med å bære eller bruke motorsagen på grunn av fysiske begrensninger, kan det være lurt å vurdere om dette verktøyet er egnet for deg. I slike tilfeller kan det være lurt å velge et annet verktøy som passer bedre til dine behov og fysiske evner.

Lengden på sverdet på en motorsag kan variere avhengig av modellen og bruksområdet til motorsagen. Generelt sett finnes det motorsager med sverd på alt fra 10 til 40 eller 50 centimeter, avhengig av størrelsen på motorsagen og hva den skal brukes til. Det finnes også motorsager med lange sverd for spesielle formål, som for eksempel motorsager som brukes til felling av trær eller til å kutte gjennom tykke røtter.

For å velge riktig lengde på sverdet til motorsagen din, bør du vurdere hva du skal bruke motorsagen til og hvilke krav den stiller til sverdlengden. Hvis du skal bruke motorsagen til å kutte gjennom tørt og lett kuttet materiale, som for eksempel kvister eller greiner, kan du velge et sverd på rundt 10-20 centimeter. Hvis du skal bruke motorsagen til å kutte gjennom tykkere og hardere materiale, som for eksempel røtter eller trestammer, kan du trenge et lenger sverd på rundt 30-50 centimeter.

Det er også viktig å huske på at sverd på motorsager kan være farlige hvis de ikke brukes på en sikker måte. Det anbefales derfor å alltid følge sikkerhetsrådene og anvisningene fra produsenten nøye når du bruker motorsagen, og å sørge for at sverdet er skarpt og vel vedlikeholdt for å sikre at motorsagen fungerer optimalt.

Det finnes flere trinn du kan følge for å slipe kjedet på motorsagen din:

 

  1. Først må du fjerne kjedet fra motorsagen. Dette kan gjøres ved å løsne skruen som holder kjedefesteplaten på plass, og deretter fjerne kjedet fra festeplaten.
  2. Neste trinn er å skifte ut de slitte tennene på kjedet med nye. Dette gjøres ved å løsne tannlåsen på tannen som skal skiftes ut, og deretter fjerne tannen fra kjedet. Du kan deretter sette inn en ny tann og stramme tannlåsen igjen. Gjør dette med alle de slitte tennene på kjedet.
  3. Når du har skiftet ut alle de slitte tennene, er det tid for å slipe kjedet. Dette gjøres ved hjelp av en kjedesliper. Kjedesliperne finnes i ulike modeller, men de fleste fungerer på samme måte: du plasserer kjedet i slipekassetten på sliperen, og deretter fører du sliperen langs tennene på kjedet for å slipe dem ned til ønsket lengde. Det anbefales å slipe kjedet til en lengde som er litt kortere enn den opprinnelige lengden, da dette kan bidra til å øke levetiden til kjedet.

Det kan være flere årsaker til at motorsagen din kutter skjevt. Noen mulige årsaker kan være:

 

  • Sløvt kjede: Hvis kjedet på motorsagen din er sløvt, kan det føre til at motorsagen kutter skjevt. Dette kan skje hvis du har brukt motorsagen din mye, eller hvis du har kuttet gjennom hardt eller knudrete materiale. Det kan også skyldes at du ikke har vedlikeholdt kjedet på motorsagen din på en god måte, for eksempel ved å slipe tennene regelmessig.
  • Ujevne tannhjul: Hvis tannhjulene på motorsagen din er ujevne eller skader, kan dette føre til at motorsagen kutter skjevt. Dette kan skje hvis tannhjulene har blitt skadet av for eksempel å kutte gjennom harde materialer eller å kjøre motorsagen inn i harde gjenstander.
  • Feil kjedespenning: Hvis kjedet på motorsagen din har for mye eller for lite spenning, kan det føre til at motorsagen kutter skjevt. Dette kan skje hvis du ikke har justert kjedespenningenpå motorsagen din på en god måte, eller hvis du har brukt motorsagen din mye og spenningen på kjedet har endret seg over tid.
  • Skadet sverd: Hvis sverdet på motorsagen din er skadet eller skjevt, kan det også føre til at motorsagen kutter skjevt. Dette kan skje hvis sverdet har blitt skadet av for eksempel å kutte gjennom harde materialer eller å kjøre motorsagen inn i harde gjenstander.

Hvis sverdet på motorsagen din er skadet eller skjevt, bør du skifte det så snart som mulig. Dette kan føre til at motorsagen kutter dårlig og kan også øke risikoen for skader eller ulykker. Hvis sverdet på motorsagen din er sløvt, kan du vurdere å skifte det hvis du opplever at motorsagen kutter dårlig eller har problemer med å kutte gjennom harde eller tykke materialer.

Det anbefales også å skifte sverdet på motorsagen din hvis du har brukt den mye over en lengre periode, da dette kan føre til at sverdet blir sløvt og utslitt. Hvis du bruker motorsagen din profesjonelt eller ofte, kan det derfor være lurt å skifte sverdet oftere enn hvis du kun bruker den sjelden.

Vil du vurdere artikkelen?

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Vi blir glad for dine tilbakemeldinger

Kommenter

Gardenradar
Logo