Vernehjelm test: De 12 beste vernehjelmer (juli 2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av anmeldelser fra brukerne våres. Hurtiglenker til butikker er i flere tilfeller annonselenker. Dette fordi at vi kan tjene penger på trafikk vi sender til nettbutikkene. Her kan du leser mer om oss og hvordan nettsiden bruker annonser. Du er også alltid velkommen til å kontakte oss dersom du ønsker å komme med en tilbakemelding.

Forbrukeren har vurdert og testet 20 vernehjelmer. På denne siden presenterer vi de 12 beste vernehjelmene. Disse er omtalt som best i test i sin kategori, basert på 0 omtaler fra brukere. Finn beste vernehjelm per juli 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste vernehjelm

Vi holder oversikt over norske nettbutikker og overvåker til en hver tid de ulike produktene som finnes. Hver gang vi oppdager et nytt produkt legges dette til nettsiden. Deretter lar vi deg og andre forbrukere dele omtaler og rangere produktet. Listen du finner nedenfor består av 20 vernehjelmer og er rangert etter vurderinger og rangeringer fra brukerne. Slik oppnår vi størst grad av uavhengighet og objektivitet når vi kårer beste vernehjelm i nåtid.

Skal du kjøpe vernehjelm på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Staypro.

Petzl Vertex Vent er en komfortabel sikkerhetshjelm som er enkel å justere. Den har 6-punkts oppheng og CENTERFIT- og FLIP&FIT-systemer som sørger for at hjelmen sitter ordentlig på hodet. Størrelsen kan justeres mellom 53 og 63 cm, og den har ventilasjonshull og justerbar hakestropp.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Leter du etter en moderne, lett og komfortabel hjelm? Du fant det! KASKs Plasma AQ Protective hjelm er det perfekte valget for deg. Den har et moderne design med et høyt beskyttelsesnivå. Ventilene er beskyttet med et tynt aluminiumsnett for å forhindre at rusk kommer inn i hjelmen.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

3M SecureFit X5012VE er det ultimate innen sikkerhet og komfort. Det er den eneste hjelmen på markedet med hakestropp som kan justeres for bruk med ulike typer hjelmer. De seks forskjellige innstillingene lar deg justere passformen på hjelmen, og den er også behagelig å ha på. Velg mellom seks forskjellige innstillinger for å finne den perfekte passformen, eller la den stå på én innstilling for komfort hele dagen. Hakeremmen

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Petzl VERTEX Vernehjelm er en komfortabel arbeidshjelm. Rattet på sidene justerer hodeposisjonen slik at hjelmen alltid er sentrert på hodet. Den justerbare toppen og baksiden av hjelmen gir en perfekt passform, og øreklaffene gir beskyttelse mot vind og kulde.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

3M SecureFit X5501NVE er en sikkerhetshjelm som er designet for å gi en komfortabel og sikker passform for industriarbeid. Innsiden av hjelmen har 6 festepunkter som gir individuell justering av høyde og passform, med vertikale justeringer i flere nivåer. Dette sikrer at hjelmen vil være et passende valg for ethvert farlig industriarbeid.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Møt Zenith X, den mest avanserte og komfortable hjelmen fra KASK. Den er laget av HD polypropylen, som gir bedre komfort takket være den lave vekten men samtidig bedre beskyttelse mot slag og støt takket være bedre energiabsorbering. Det ytre skallet er laget av en spesiell høyteknologisk polymer som ikke bare er slitesterk, men også gir et flott utseende. Den har et stort synsfelt og et nytt ventilasjonssystem som

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

MSA V-Gard 950 Vernehjelm er et ypperlig valg for de som jobber innen olje- og kjemisk industri, elektroarbeid/koblingsanlegg. Denne hjelmen har et balansert design med integrert ansiktsvisir som passer til korrigerende briller med 2 posisjoner for ansiktsskjermen (foldet opp eller ned). Visiret kan låses på plass for å gi beskyttelse mot støt, flygende gjenstander og malingssprut.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Slik velger du riktig vernehjelm

Det er viktig å velge riktig vernehjelm for å sikre at den beskytter deg på riktig måte og at den er behagelig å bruke. Det finnes en rekke ulike faktorer å vurdere når du velger vernehjelm, her er noen tips:

Er hjelmen godkjent?

Se etter merket EN og sjekk om hjelmen er godkjent for den aktiviteten du skal bruke den til.

Størrelse

Velg riktig størrelse: Mål hodet ditt og sjekk størrelsesguiden til produsenten for å finne riktig størrelse. Det er viktig at hjelmen sitter godt og sikkert på hodet, men ikke for stramt.

Vekt og komfort

Velg en hjelm som er lett nok til at du ikke får hodepine av å ha den på deg, men som samtidig er robust nok til å beskytte deg. Se etter hjelmer med justerbare stropper og pusterom for å gjøre dem mer behagelige å bruke.

Type hjelm

Det finnes ulike typer hjelmer for ulike aktiviteter, så sørg for å velge en hjelm som er spesielt utviklet for aktiviteten du skal drive.

Pris

Prisen på vernehjelmer kan variere mye, men det er viktig å huske at du får det du betaler for. En dyrere hjelm kan ha bedre beskyttelse og være mer komfortabel å bruke enn en billigere hjelm.

Ofte stilte spørsmål om vernehjelmer

Fargen på vernehjelmen kan ha ulike betydninger, så det er viktig å være oppmerksom på hva fargen betyr på det stedet du befinner deg. Generelt sett kan farge på vernehjelm være et tegn på funksjon eller rolle, eller være et tegn på fare for elektrisk støt. Her er noen eksempler på hva en farge kan bety:

  • Rød: Rød vernehjelm kan være et tegn på at det er fare for elektrisk støt på stedet. Rød vernehjelm kan også brukes for å vise at personen som bruker den har en spesiell rolle eller funksjon, for eksempel som leder eller sikkerhetsansvarlig.
  • Blå: Blå vernehjelm kan være et tegn på at personen som bruker den jobber med vedlikehold eller reparasjon av utstyr.
  • Grønn: Grønn vernehjelm kan være et tegn på at personen som bruker den jobber med landskapspleie eller gartnerarbeid.

Gull: Gull vernehjelm kan være et tegn på at personen som bruker den har spesielle kvalifikasjoner eller en spesiell rolle på stedet, for eksempel som sikkerhetsansvarlig eller leder.

Her er noen generelle retningslinjer for hvor ofte vernehjelmen skal byttes:

  • Skader: Hvis vernehjelmen har blitt skadet, for eksempel ved at den har fått en stor ripe eller en knekk, bør den byttes med en gang. En skadet vernehjelm kan være mindre sikker å bruke, og det kan være lurt å erstatte den med en ny vernehjelm.
  • Slitasje: Vernehjelmer kan bli slitt over tid, og det kan være lurt å bytte dem når de begynner å se slitt ut eller føles ubehagelige å bruke. Det kan være lurt å sjekke vernehjelmen regelmessig for å se om den trenger å byttes.
  • Anbefalinger fra produsent: Produsenten av vernehjelmen kan ha anbefalinger for hvor ofte vernehjelmen skal byttes. Det kan være lurt å følge disse anbefalingene for å sikre at vernehjelmen er så sikker som mulig å bruke.

Det er krav om vernehjelm i mange situasjoner der det er fare for hode- eller hodeskader. Kravet om vernehjelm kan variere avhengig av hvilken type arbeid eller aktivitet det er snakk om, og hvilke farer som er til stede.

Her er noen eksempler på situasjoner der det kan være krav om vernehjelm:

  • Byggeplass: På byggeplasser kan det være krav om vernehjelm for å beskytte mot fallende gjenstander og andre farer.
  • Sykkelsport: I mange typer sykkelsport, som landeveissykling og terrengsykling, kan det være krav om vernehjelm for å beskytte mot hodeskader ved fall.
  • Motorsport: I motorsport, som for eksempel bilsport og motorsykkelsport, kan det være krav om vernehjelm for å beskytte mot hodeskader ved ulykker.
  • Industriarbeid: I mange typer industriarbeid kan det være krav om vernehjelm for å beskytte mot farer som fallende gjenstander, elektrisk støt og kjemikalier.

Ja, hjelm er personlig verneutstyr. Dette betyr at hjelmen skal tilpasses den enkelte personen og at den skal brukes av den samme personen hver gang.

Personlig verneutstyr (PVU) er utstyr som er designet for å beskytte en enkeltperson mot farer på arbeidsplassen. Dette kan for eksempel være vernehansker, vernebriller og vernehjelmer. PVU skal være tilpasset den enkelte personen, slik at det passer godt og gir optimal beskyttelse.

Vil du vurdere artikkelen?

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 1

Vær førstemann!

Vi blir glad for dine tilbakemeldinger

Kommenter

Gardenradar
Logo