Hekkesaks test: De 12 beste hekkesaksene (juli 2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av anmeldelser fra brukerne våres. Hurtiglenker til butikker er i flere tilfeller annonselenker. Dette fordi at vi kan tjene penger på trafikk vi sender til nettbutikkene. Her kan du leser mer om oss og hvordan nettsiden bruker annonser. Du er også alltid velkommen til å kontakte oss dersom du ønsker å komme med en tilbakemelding.

Forbrukeren har vurdert og testet 13 hekkesakser. På denne siden presenterer vi de 12 beste hekkesaksene. Disse er omtalt som best i test i sin kategori, basert på 0 omtaler fra brukere. Finn beste hekkesaks per juli 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste hekkesaks

Vi holder oversikt over norske nettbutikker og overvåker til en hver tid de ulike produktene som finnes. Hver gang vi oppdager et nytt produkt legges dette til nettsiden. Deretter lar vi deg og andre forbrukere dele omtaler og rangere produktet. Listen du finner nedenfor består av 13 hekkesakser og er rangert etter vurderinger og rangeringer fra brukerne. Slik oppnår vi størst grad av uavhengighet og objektivitet når vi kårer beste hekkesaks i nåtid.

Skal du kjøpe hekkesaks på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Staypro.

Denne hekksaksen er et perfekt verktøy for trimming av hekker og busker. Den har en 18V børsteløs motor som er kraftig nok til å skjære gjennom tøffe grener. Bladene er 600 mm lange og kan skjære gjennom grener opp til 10 mm tykke. Dette produktet inkluderer en bladbeskyttelse, to blader og en lader.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Hekkklipping er en tøff jobb, men ikke hvis du har riktig verktøy. Dewalts hekksaks er designet med komfort i tankene, og er 18V for rask og effektiv trimming. Bladene er også laget av høykvalitets stål for langvarig bruk. Få klippet hekken på et blunk med Dewalts hekksaks!

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Du har trimmet feil hele denne tiden! Det er på tide å trimme eller trimme godt. Gjør bort kjemikaliene for alltid med Dewalts hekksaks. Vår hekksaks har et ergonomisk håndtak for en sikker og komfortabel arbeidsstilling, og er 18 V for trimming av hekker og busker.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Hvordan velge hekksaks

En hekksaks er et verktøy som brukes til å klippe gress, busker og trær i hagen. Den består av to sagblader som er festet til hver sin ende av en stang, slik at du kan klippe hekken med bevegelser frem og tilbake. Noen hekksakser har også en elektrisk motor som driver sagbladene, mens andre er hånddrevne.

For å bruke en hekksaks, holder du stangen med begge hendene og beveger sagbladene frem og tilbake langs hekken du skal klippe. Sagbladene kutter gjennom gresset eller busken du skal klippe, og du kan justere saglengden for å få den ønskede klippehøyden.

Ofte stilte spørsmål om hekkesakser

For å slipe en hekksaks kan du følge følgende trinn:

  1. Først må du fjerne sverdet fra hekksaksen. Dette kan gjøres ved å løsne skruen som holder sverdet på plass, og deretter fjerne sverdet fra hekksaksen.
  2. Neste trinn er å skifte ut de slitte tennene på sverdet med nye. Dette gjøres ved å løsne tannlåsen på tannen som skal skiftes ut, og deretter fjerne tannen fra sverdet. Du kan deretter sette inn en ny tann og stramme tannlåsen igjen. Gjør dette med alle de slitte tennene på sverdet.
  3. Når du har skiftet ut alle de slitte tennene, er det tid for å slipe sverdet. Dette gjøres ved hjelp av en kjedesliper. Kjedesliperne finnes i ulike modeller, men de fleste fungerer på samme måte: du plasserer sverdet i slipekassetten på sliperen, og deretter fører du sliperen langs tennene på sverdetfor å slipe dem ned til ønsket lengde. Det anbefales å slipe sverdet til en lengde som er litt kortere enn den opprinnelige lengden, da dette kan bidra til å øke levetiden til sverdet.
  4. Når du har slipt alle tennene på sverdet, er det viktig å sjekke at tennene er jevnt slipt og at sverdet sitter godt på hekksaksen. Hvis tennene ikke er jevnt slipt, kan dette føre til ujevn kutting og økt slitasje på sverdet og hekksaksen. Hvis sverdet ikke sitter godt på hekksaksen, kan dette føre til at sverdet hopper av under kutting, noe som kan være farlig.
  5. Når du har sjekket at tennene er jevnt slipt og sverdet sitter godt på hekksaksen, er det tid for å sette sverdet tilbake på hekksaksen. Dette gjøres ved å plassere sverdet i festeplaten på hekksaksen, og deretter stramme skruen som holder sverdet på plass igjen.
  6. Til slutt bør du sjekke at sverdet sitter godt på hekksaksen og at det er spenning på sverdet. Dette gjøres ved å dra i sverdet og sjekke at det ikke har for mye slakk. Hvis sverdet har for mye slakk, kan du justere spenningen ved å løsne skruen som holder sverdet på plass, og deretter dra sverdet tilbake for å stramme det. Når du har sjekket at sverdet sitter godt og har riktig spenning, er du klar til å bruke hekksaksen igjen.
  1. Først må du fjerne sverdet fra hekksaksen. Dette kan gjøres ved å løsne skruen som holder sverdet på plass, og deretter fjerne sverdet fra hekksaksen.
  2. Neste trinn er å rengjøre sverdet og festeplaten på hekksaksen. Dette gjøres ved å bruke en klut eller en børste til å fjerne eventuelle skitt eller sagflis fra sverdet og festeplaten. Dette vil gjøre det enklere for oljen å trenge inn i sverdet og festeplaten, og sikre at oljen blir fordelt jevnt.
  3. Når du har påført olje på sverdet og festeplaten, bør du sørge for å fordele oljen jevnt over hele sverdet og festeplaten. Dette kan gjøres ved å bruke en klut eller en børste til å dra oljen godt inn i sverdet og festeplaten.
  4. Til slutt bør du sjekke at sverdet og festeplaten på hekksaksen din er tilstrekkelig smurt, og at oljen ikke har blitt tørr eller har satt seg på en ujevn måte. Dette kan gjøres ved å dra i sverdet og sjekke at det glir lett og at oljen ikke har tørket inn eller satt seg på en ujevn måte. Hvis du oppdager at sverdet og festeplaten ikke er tilstrekkelig smurt, bør du påføre mer olje og fordele den jevnt over hele sverdet og festeplaten.

Vil du vurdere artikkelen?

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Vær førstemann!

Vi blir glad for dine tilbakemeldinger

Kommenter

Gardenradar
Logo