Multimeter test: De 12 beste digitale multimetrene (juni 2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av anmeldelser fra brukerne våres. Hurtiglenker til butikker er i flere tilfeller annonselenker. Dette fordi at vi kan tjene penger på trafikk vi sender til nettbutikkene. Her kan du leser mer om oss og hvordan nettsiden bruker annonser. Du er også alltid velkommen til å kontakte oss dersom du ønsker å komme med en tilbakemelding.

Forbrukeren har vurdert og testet 24 multimetre. På denne siden presenterer vi de 12 beste digitale multimetre. Disse er omtalt som best i test i sin kategori, basert på 0 omtaler fra brukere. Finn beste multimeter per juni 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste multimeter

Vi holder oversikt over norske nettbutikker og overvåker til en hver tid de ulike produktene som finnes. Hver gang vi oppdager et nytt produkt legges dette til nettsiden. Deretter lar vi deg og andre forbrukere dele omtaler og rangere produktet. Listen du finner nedenfor består av 24 multimetre og er rangert etter vurderinger og rangeringer fra brukerne. Slik oppnår vi størst grad av uavhengighet og objektivitet når vi kårer beste multimeter i nåtid.

Skal du kjøpe multimeter på nett? Da anbefaler vi å sjekke ut: Staypro.

EX530 er et profesjonelt vanntett multimeter som måler sanne effektive verdier. Den er perfekt for elektrisk og elektronisk arbeid, fordi den tåler tøffe miljøer. Den har en høyoppløselig, bakgrunnsbelyst LCD-skjerm med 40 000 piksler, slik at du enkelt kan lese den i mørket. EX530 kan måle kapasitans, frekvens, relativ og intermittensfaktormåling.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Dette er et lite multimeter med en CAT IV 600 V sikkerhetsvurdering. Den har en CAT III 1000 V sikkerhetsklassifisering og en automatisk tilbakestilling for feilkoblinger. Den er lett og passer lett i lommen.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Møt Elma BM 829s, et multimeter av profesjonell kvalitet med et opplyst dobbel display, og det første i sitt slag som tilbyr temperaturmåling. Dette multimeteret setter nye standarder for hva du kan forvente av et digitalt multimeter. Den store, bakgrunnsbelyste skjermen er lett å lese og har en bred visningsvinkel. Elma BM 829s er også utstyrt med et innebygd termometer som kan måle temperaturer mellom

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Fluke 115 EUR er det elektriske feilsøkingsinstrumentet for "fungerer/fungerer ikke"-tester. Utstyrt med funksjoner som diodetest, Lo-Z-kapasitans og den faktiske rms-verdien til vekselstrømmen, er dette multimeteret et viktig verktøy for enhver elektriker eller gjør-det-selv-er.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

EX355 er en multifunksjonsmåler som måler kapasitans, frekvens, intermittensfaktor, impedans og temperatur fra -40°C til 1000°C. Den lettleste LCD-skjermen har 6000 piksler og en bakgrunnsbelyst LCD-skjerm. Den har et lavpassfilter med høy følsomhet og en responstid på 10 KHz filter for nøyaktige avlesninger.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Sagab DMM-902 Multimeter er et kompakt og praktisk multimeter med høy sikkerhetsklasse. Til tross for den lille størrelsen har den en svært høy sikkerhetsklasse; CAT IV 600 V, CAT III 1000 V. Den er beskyttet mot feilkoblinger gjennom en elektronisk sikring med automatisk tilbakestilling.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Hvis du leter etter et multimeter av god kvalitet, er Ironside IMT6001 et godt valg. Den gir mål på opptil 600 V, og har et tydelig LCD-display. Den har også mange andre funksjoner i tillegg til de vanlige strøm- og spenningsmålefunksjonene, som kapasitansmåling, frekvensmåling og mer. Ironside IMT6001 leveres komplett med 1 stk 9 V batteri.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Elma 911 er et multimeter som måler spenning, strøm, motstand, kontinuitet og temperatur. Multimeteret er laget av dobbeltstøpt plast med LCD-skjerm og leveres med 9V batteri.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Extech EX350 er en kostnadseffektiv, profesjonell måler for feilsøking av strømkvalitetsproblemer. Den har et kapasitansmåleområde fra 1 til 20 000 mikrofarad, frekvensmåleområde fra 0,5 Hz til 2 MHz, og et impedansmåleområde fra 10 ohm til 100 kilohm. EX350 har også en innebygd datalogger med opptil 16 000 avlesninger per kanal og en RS232

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Fluke 117 EUR er et ekte RMS-multimeter for elektrisk feilsøking. Den egner seg for krevende steder, som næringsbygg, sykehus og skoler. Utstyrt med en innebygd funksjon for berøringsfri spenningsdeteksjon, er dette multimeteret det perfekte verktøyet for elektrikere og ingeniører innen ulike felt.

Se beste pris
Dagens beste pris: staypro.no

Hvordan velge multimeter?

Det er en rekke ting du kan vurdere når du skal velge multimeter:

Funksjoner

Multimetere kan ha ulike funksjoner, slik som å måle spenning, strømstyrke, motstand og kapasitet. Det kan være lurt å vurdere hvilke funksjoner du trenger multimeteret til å ha, slik at du velger en som passer dine behov.

Nøyaktighet

Det er viktig at multimeteret du velger er nøyaktig når det måler ulike verdier. Det kan være lurt å sjekke hvilken nøyaktighetsklasse multimeteret du vurderer har.

Pris

Prisen på multimetere kan variere mye, så det kan være lurt å vurdere hva du vil bruke multimeteret til og hvor mye du vil bruke det før du bestemmer deg for hvilket multimeter du skal kjøpe.

Brukervennlighet

Det kan være lurt å vurdere om multimeteret du vurderer å kjøpe er enkelt å bruke og har tydelige skjermer og instruksjoner.

Hva kan et multimeter brukes til?

Et multimeter er et elektronisk verktøy som kan måle ulike elektriske størrelser, som spenning, motstand og strøm. Multimeterne finnes i ulike modeller og kan brukes til en rekke ulike formål, blant annet:

  1. Måling av spenning Multimeterne kan brukes til å måle spenningen i elektriske kretser, både DC (likestrøm) og AC (vekselstrøm). Dette kan være nyttig hvis du vil sjekke om en elektrisk krets fungerer som den skal, eller hvis du vil finne ut hvilken spenning en enhet krever for å fungere.
  2. Måling av motstand: Multimeterne kan også brukes til å måle motstanden i elektriske kretser. Dette kan være nyttig hvis du vil sjekke om en elektrisk komponent fungerer som den skal, eller hvis du vil finne ut hvilken motstand en komponent har.
  3. Måling av strøm: Multimeterne kan også brukes til å måle strømmen i elektriske kretser. Dette kan være nyttig hvis du vil sjekke hvilken strøm en elektrisk komponent krever for å fungere, eller hvis du vil finne ut hvilken strøm en krets trekker.
  4. Måling av kontinuitet: Multimeterne kan også brukes til å sjekke om en elektrisk krets er kontinuerlig, det vil si at den er fri for brudd eller avbrudd. Dette kan være nyttig hvis du vil sjekke om en elektrisk komponent fungerer som den skal, eller hvis du vil finne ut hvilke deler av en krets som ikke fungerer.
  5. Feilsøking: Multimeterne kan også brukes til å finne feil i elektriske kretser og systemer. Dette kan være nyttig hvis du vil finne ut hvorfor en enhet ikke fungerer som den skal, eller hvis du vil finne ut hva som feiler i en elektrisk krets.
  6. Ulike andre formål: Multimeterne kan også brukes til en rekke andre formål, som for eksempel å måle temperaturer, lysstyrke og luftfuktighet.

Vil du vurdere artikkelen?

Klikk på en stjerne og gi din vurdering!

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Vær førstemann!

Vi blir glad for dine tilbakemeldinger

Kommenter

Gardenradar
Logo